mat

Lun potet-og gresskarsalat med ruccoladressing

En deilig og smaksrik rett!

Publisert

Amy Thelwall som står bak interiøbutikken Alabaster Studio på St Hans Haugen i Oslo, deler ofte deilige retter med oss på Instagram. Her deler vi hennes siste oppskrift, en smaksrik salat med nydelig kremet ruccola-pesto til. Se how-to video nederst i saken!

Les også: Enkle interiørtips fra Amy Thelwall

Lun potet-og gresskarsalat med ruccoladressing

Siderett for 2-4 personer

Slik gjør du: 

1/2 flaske- eller hokkaido gresskar uten skall i mindre biter

8-15 perlepoteter (minste sorten du finner) med skall 

I ovnen med olivenolje / kokosfett på 240 grader til sprø og crispy

Dressing:

1 ss søt/sterk sennep

2-3 hvitløksfedd

4 ss revet parmesan

3-4 ss olivenolje

2-3 ss grovhakket kapers

Litt sitronsaft og zest ( økologisk ) eller eddik 

Alt vendes forsiktig sammen med 2-3 never ruccola, 3-4 reddiker i tynne skiver, 2 kuttet vårløk, 2-3 grønne tomater, 1 avokado i skiver, en neve friske urter ( bladpersille,kruspersille ).

Dryss over litt god chevre.

Ruccoladressingen ringes over til slutt.

Ruccola dressing: 

3-4 ss pistasjnøtter

2 never ruccola

1 neve basilikum

Olivenolje ( spe på om den blir for tjukk )

1 hvitløksfedd

Salt og pepper etter smak

Evt litt sitron

Alt blendes med stavmikser til en kremet pesto.

Salaten spises lun og er perfekt til grillmat eller som annet tilbehør. 

Her viser Amy deg hvordan du lager retten: 

Powered by Labrador CMS