Annonse

ella&il med full fart inn i Sverige

Det norske merket har tatt Norge med storm. Nå er ella&il på full fart inn i Sverige, og drømmen stopper ikke der.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med ella&il.

Suksessgründerne Lene (40) og Rikke (41) Holmen-Jensen bak merket ella&il opplever stor interesse også utenfor Norge. Her til lands finner du merket i 100 ulike butikker, og det er på full fart på vei inn i Sverige, hvor de allerede har etablert seg i over 30 butikker – og veksten fortsetter.

– Vi startet ella&il i 2014. Da hadde vi som mål å skape en internasjonal merkevare. Den drømmen lever fortsatt, forteller gründerne Lene og Rikke.

De to forlot sikre jobber i 2014 for å starte ella&il, og har hele tiden vært tro mot deres opprinnelige idé. ella&il lager kvalitetsklær med lang levetid – som kan brukes til flere anledninger. Merket er en motvekt til «fast fashion» og ideen om skape godt og tidløst design som skal vare over tid, er fortsatt gjeldende. 

Kolleksjonene består av hele 70 % re-runners – styles som går igjen år etter år. Det er kvalitetene som står i sentrum, og på denne måten inneholder kolleksjonen plagg som varer i mange år og etter mange vask og bruk. ella&il er et bevis på at det går an å kombinere miljøfokus med ønske om internasjonal vekst. 

Gründerne jobber med å ta grep om ettermarkedet, og i dag kan man leie ella&il klær hos ReLi eller kjøpe vareprøver hos Tise. Reklamasjoner, stoffprøver og reststoff blir gitt til barnehager, skoler og teatergrupper som bruker dette til å lage kostymer og rekvisitter. 

– Vi ønsker å minimere avfallet vårt og synes det er så gøy å se hvordan de bruker reststoffer og ødelagte klær på en kreativ måte, sier Lene og Rikke.

Før sommeren skal de også arrangere sitt første gjenbrukssalg på Lysaker, hvor de skal selge brukte ella&il klær.

– Vi opplever at ella&il er plagg som holder seg godt over tid og også har en høy gjenbruksverdi, sier gründerne. 

– Da er det viktig å bidra med å sørge for at de får så lang levetid som mulig, og ikke minst at de ikke bare blir liggende i skapet til noen som ikke bruker de lenger. 

Som travle småbarnsmødre tok Rikke og Lene sjansen på å gjøre drømmen om et eget klesmerke til virkelighet for 10 år siden. En søndagsmiddag mellom de to svigerinnene og familiene ble startskuddet for ella&il. I dag omsetter de for om lag 80 millioner kroner og feirer jubileum med store ambisjoner for fremtiden. 

I begynnelsen gjorde gründerne alt selv – ofte med en baby i armene – og skrev forretningsplaner, planla design, møtte produsenter, pakket varer, tok seg av salg og markedsføring. 

– Vi vil råde alle med et brennende ønske om å skape noe eget om å kaste seg ut i det, selv om man kanskje tenker at det ikke passer akkurat nå ... for det vil mest sannsynlig aldri passe. Sett høye mål – det bidrar til at man strekker seg lenger. Vi vil virkelig anbefale alle å drømme stort, forteller trebarnsmødrene. 

I tillegg til at ella&il er etablert i multibrand stores, så har merket i tillegg egne fysiske butikker på Stabekk og Vinderen, samt sin egne nettbutikk: ellaandil.com.

– Vi er så heldige å ha veldig gode samarbeid med noen av de fineste butikkene i Norge, og vi ser at god oppfølging er nøkkelen til suksess. Det er viktig at det skal være enkelt for forhandlerne å ha merket vårt i butikk og at det er lett omsettelige produkter.

ella&il tilbyr baseplagg av høy kvalitet med en perfekt passform og behagelige stoffer. Merket er inspirert av lyse sommerdager og mørke vinterkvelder, men mest av alt: hektiske hverdager – som det jo tross alt er flest av. 

– Vi ønsker å tilby plaggene man kan ha på seg hver eneste dag, og dermed skape favorittene man ikke klarer seg uten. Vi mener «basics» er nøkkelen til en perfekt garderobe. Det fine med basics er at det alltid funker uansett anledning, og kan pyntes opp eller ned, sier Rikke og Lene.

Suksessgründerne roser samtidig den skandinaviske kvinnen og mannen.

– Den skandinaviske stilen får stor anerkjennelse i moteverden om dagen. Vi fra Skandinavia blir sett på som grunnleggerne av elegante og kule plagg med god kvalitet, og drømmen er at langt flere europeere skal få oppdage det i tiden som kommer. 

Sjekk ut nettbutikken her: ellaandil.com.

Powered by Labrador CMS