Skjønnhet

15. mai, 2020

Inspirasjon: Festfine fletter

Disse lekre flettene er perfekte til 17. mai.

Flette: En lekker flette er perfekt til 17. mai.

Vi har funnet mange lekre fletter rett fra backstagen under de store visningene fra tidligere i år, som du kan la deg inspirere av til 17. mai.

Mange har bunad på nasjonaldagen og fletter er veldig fint til bunad enten du har hodeplagg eller ikke.

Du kan også gå for en flettefrisyre hvor du bruker en flette som base og setter den opp i en oppsats, som flettekrans rundt hodet eller en mer tilfeldig variant i nakken. Og flettene er like fine til kjole som til bunad.

Se de fineste 17. mai-kjolene her! 

Du kan også pynte fletten med silkebånd, blomster. Se hvordan her! 

Flette

Flette

Flette

Flette

Flette

Flette til 17. mai

 

Flette

Flette til 17. mai

Flette

 

Flette

Flette til bunad

Flette

Flette

Disse flettene er perfekte til bunad.

Den klassiske fletten hvor du deler håret som skal flettes i tre og fletter over fra høyre og venstre kan de fleste av oss. Den kan varieres på mange måter: Lag en hestehale, høy eller lav, og flett hestehalen. Eller lag «Pippi-fletter» med to lave fletter som på bildet over. Du kan også lage en «French braid»/ «Kina-flette» eller  hvor du begynner høyere på hodet og fletter enten rett ned bak, eller to på sidene som Tone Damli ofte har – det er så lekkert. Du kan også lage en eller to lave fletter bak på hodet og feste de med hårnåler som en liten oppsats. Det ser avansert ut, men er superenkelt.

Bohemsk flette

 

Flette til 17. mai

En litt bohemsk variant av klassiske fletter hvor du først fletter og så drar håret oppover og strammer for å så dra det ut igjen og rufse det litt til. Her kan du flette hele håret eller bare deler av det og lage bølger i resten. Pynt med små gullringer for det lille ekstra. Bohemske fletter er veldig fint til lange, romantiske kjoler – vi drømmer oss bort til sommerbryllup.

Flette

Pynt flettene med blomster for en skikkelig romantisk look. Du kan gå for fargerike blomster eller ensfargede. Denne looken er perfekt til kjoler og gir antrekket det lille ekstra.

Prøv denne lekre fletten fra ELLE.com

Relatert

Les også