Linsegryte med kokosmelk og karri

Aicha Bouhlou

Dagens middagstips!

Publisert Sist oppdatert

Jeg vokste opp med en mor som laget linse- og bønnegryter i alle varianter fordi det var enkel, rimelig og kjempegod mat.

Middagstips: Blomkål- og fennikelsuppe!

Linsegryte med kokosmelk og karri

4 porsjoner

Ingredienser

Rapsolje, til steking

1 løk, hakket

1/2-1 rød chili, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

2 ss malt karri 1/2 tommelfinger stor bit ingefær, revet 3 gulrøtter, skåret i skivet Ca. 4 dl gresskar, skrelt og skåret i terninger 4 dl kokosmelk 6 dl grønnsaksbuljong 4 dl grønne eller brune linser, skylt i kaldt vann Salt og pepper Litt koriander

Slik gjør du det

Varm oljen i en stor kjele og ha i løken. La den frese i noen minutter til den er myk og blank. Tilsett chili, hvitløk, karri og ingefær, og la det frese en liten stund sammen med løken. Ha i gulrot, gresskar, kokosmelk, grønnsakbuljong og linser. La gryten koke opp. Demp varmen, og la det putre i ca. 30 minutter til linsene og grønnsakene er møre og mesteparten av buljongen har kokt inn. Spe om nødvendig med mer vann. Smak til med salt og pepper, og dryss over koriander.

Variant

Du kan også bruke andre grønnsaker, for eksempel søtpotet, squash eller aubergine i denne gryten.
Powered by Labrador CMS