Førstkommende lørdag, 27. oktober, går det 15. fakkeltoget mot pels av stabelen i Oslo. Møt opp på Youngstorget kokkenl 16:30 (toget går kl 17:00).

I 15 år har NOAH arrangert fakkeltog mot pels, en markering som hvert år trekker tusenvis av mennesker over hele landet, og er Europas største markering for pelsdyr. I år er markeringen historisk.

Når markeringen går av stabelen 27. oktober i år, er det for første gang både et seierstog og et kamptog: Mens tusenvis av mennesker hever faklene for dyrene 15. året på rad, utarbeider landbruksdepartementet lov om forbud mot pelsdyroppdrett.

Les også: Flere og flere motehus sier nei til pels

«Til tross for at vi endelig har vunnet for dyrene, er det viktig å vise at vi ikke gir oss før alle bur er tomme. Overgangstiden er på 7 år, og hver dag i bur er en dag for mye!»
– NOAH.

Denne markeringen viser hvor viktig det er at hver og en engasjerer seg – og hvor stor forskjell det kan utgjøre. For alle som kjemper for dyrs rettigheter i Norge, har det å stille opp år etter år til slutt ført til seier for dyrene.

Hvert år stiller en rekke politikere og kulturprofiler som appellanter i toget. I år skal blant annet Sveinung Rotevatn fra Venstre, Terje Aasland næringspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, ordfører Marianne Borgen og leder i finanskomiteen Henrik Aasheim gå i toget. Blant kulturprofilene er forfatterne Hanne Kristin Rohde og Tor Åge Bringsværd, blogger Kristin Gjelsvik og skuespiller Mia Gundersen.

Burberry dropper pels!

Relatert

Hva skjer her, og hvor er Big?

Siste nytt fra 'And just like that..'.-settet.

Dette er det nye Munchmuseet

Endelig åpner dørene til det nye Munchmuseet i Oslo.
verdens verste menneske kino

Derfor må du se Verdens verste menneske på kino

Hva skal du i helgen? – På kino så klart...