Livsstil

4. august, 2017

Detox-tid!

Kickstart august med en detoxperiode etter sommerferien.

Klar for en detox etter ferien? Med mye tungfordøyelig mat og alkohol, kan kroppen ha godt av en liten detox hvor du får renset skikkelig opp i systemet. Her får du alle tipsene:

  1. Start dagen med lunkent sitronvann og la kroppen få komme seg litt før du spiser frokost.
  2. Lag en god juice med masse næring kroppen din trenger og som dessuten renser opp systemet.
  3. Tren yoga! Visste du at noen yoga-øvelser også bearbeider de indre organene?
  4. Tilsett spirulina og macha i maten din.
  5. Kutt ut alkohol og kaffe.
  6. Hold deg unna ferdigprodukter og spis mindre kjøtt, melkeprodukter og sukkerholdig mat.

Kickstart dagen med en grønn juice!

Dette trenger du:

4 epler

1 stilk bladselleri

1 hel agurk

4 håndfulle spinatblader

1 håndfull grønn eller sort kål

1 sitron uten skall

4 t-skjeer mathca pulver

1 avocado

Kjøres i en juicer og serveres avkjølt.

P.S: En juicer er virkelig en god investering, men du kan også finne sunne juicer i utvalgte matbutikker og på f eks The Juicery, Lett og Baker Hansen.

Gresskarsuppe med ingefær til lunsj eller middag?

Dette trenger du:

1 mediumstor gresskar

2 ss olivenolje

2 ss kokosolje

1 stor finhakket løk

2 fedd hvitløk

2 ss finhakket ingefær

1 ss spisskummin

1/2 ss korianderpulver

1/2 ss garam masala

7 dl kylling eller grønnsakskraft

(krydderet fåes kjøpt på eksotiske matvareforretninger)

Del gresskaret i to og bak det i ovnen med salt og pepper i ca 30 minutter. I mellomtiden kan du steke løken mør i kokosolje på lav varme med litt salt. Tilsett deretter ingefær, hvitløk og krydderet og la det steke på høy varme i 1 minutt. Tilsett deretter kylling/grønnsakskraften og kok på lav varme mens du venter på at gresskarene skal bli møre. Når gresskarene er ferdig, lar du de hvile et par minutter før du tar ut innholdet med en skje og legger oppi suppen. La det koke på svak varme i ca 10 minutter.

Bland alt i en blender og server.

Kilde: Goop og Marie Claire.

Relatert