horoskop

Årshoroskopet for 2024

Slik blir 2024 for deg og ditt stjernetegn! 

Publisert Sist oppdatert

Vi trer inn i en tid med mye håp og idealisme – og et enormt potensial til å endre ting til det bedre, spår ELLEs astrolog.

Les også: Ditt daglige horoskop på ELLE.no

Horoskop 2024

I astrologien er det slik at jo saktere planetene beveger seg, dess større og mer kraftfull er effekten. Det inntreffer dermed en stor begivenhet når Pluto bruker hele 240 år på å bevege seg gjennom alle de tolv stjernetegnene. Det blir derfor særdeles merkbart når han entrer Vannmannen 20. januar. Framover vil livet bli veldig annerledes.

I 2023 fikk vi et lite hint om hva ovennevnte ville bety – da Pluto så vidt var innom Vannmannen i noen få uker i april og mai, før han igjen trakk seg tilbake til sine vante omgivelser i Steinbukken. Når han denne gangen dukker opp i Vannmannen, er han kommet for å bli – med unntak av et par uker på høsten, der han vender tilbake for å ta en endelig avskjed med Steinbukken. Når Pluto så er vel installert i Vannmannen, vil han bli værende der helt fram til 2043. Så uansett hva de andre planetene måtte finne på de neste to tiårene, vil Pluto hele tiden være der i bakgrunnen.

Plutos innflytelse er mørk, omfattende og ofte vanskelig å oppdage. Vannmannen er et lufttegn, disse som representerer ideenes verden framfor materielle verdier, som Pluto ga oss mengder av da han befant seg i Vannmannen. I en digital tidsalder kan lufttegnene verifiseres som data eller verdifull informasjon. Det kommer derfor ikke som en overraskelse at da Pluto sveipet innom Vannmannen i mai for å gi oss en pekepinn på hva vi har i vente, at vi alle nå er mer opptatt av AI, eller kunstig intelligens, fordi mediene var fylt av skremmende historier om hvordan denne nye teknologien kunne bety slutten på verden, slik vi kjenner den. 

Da Pluto etterpå returnerte til Vannmannen, dabbet diskusjonen noe av, og vi har alle akseptert AIs eksistens. Når Pluto så begynner å nærme seg Vannmannen på begynnelsen av året, og blir værende der i lang tid, vil kunstig intelligens bli mer transparent – og i løpet av de neste tjue årene vil AI bli en like naturlig del av livene våre som elektrisitet og internett. Så lenge vi husker på at det finnes, lik alle andre ting som har å gjøre med Pluto, og at det fører med seg både fordeler og ulemper, så skal nok dette gå bra.

ELLE er stolte av å ha et av Norges største og beste horoskop!

Sist gang Pluto befant seg i Vannmannen var på slutten av det 18. århundre – en tid med store vitenskapelige oppdagelse, men også den franske og amerikanske revolusjonen. Vannmannen har alltid blitt betrakta som et politisk tegn; ett som bryter ned hierarkiene som Steinbukken tidligere har bygd opp, i et forsøk på å produsere noe mer rettferdig. Så når Plutos store krefter får innflytelse over Vannmannens hunger etter revolusjon, er det uunngåelig at det vil inntreffe store politiske endringer. De skjer ikke nødvendigvis med én gang, men et sted i den nære framtid. 

Med Pluto i Vannmannen går vi inn i en tid med mye håp og idealisme – og et enormt potensial til å endre ting til det bedre. Men som med alt annet, kan det være store forskjeller mellom det som er ønskelig og det som faktisk skjer. I disse årene vil AI og internett – og dermed også tilgangen på all slags i informasjon og de mulighetene denne gir oss; med andre ord lufttegn-greier – være av enorm betydning. Nå høres nok dette ganske alvorlig ut, og det er det, men det utspiller seg over tjue år – og stort sett i bakgrunnen. Det finnes andre lysere planetariske hendelser som på kort sikt vil gi oss gode tider, og en av de beste inntreffer i april i år; nemlig konjunksjonen mellom Jupiter og Uranus.

Også denne har en viss revolusjonær vibe – siden Uranus liker å skape litt kaos – men Jupiter er alltid god, og vil sette en stopper for at noe skal bli for alvorlig. En slik type konjunksjon fører vanligvis med seg en endring i populærkulturen. Det første tegnet så vi i 2022, da Jupiter hadde et møte med visjonære Neptun for å utveksle noen nye ideer og tanker, men de endelige konsekvensene ser vi først et par år senere når Jupiter tar med seg ideene til Uranus og faktisk får dem til å skje, at vi får et overblikk over hva som skal definere det kommende tiåret. Den kommende sommeren vil gi oss utallige smakebiter på dette. I løpet av de siste par årene har mange av oss av ulike grunner følt at vi har vært på vei nedover, og denne sommeren vil ikke ta oss tilbake til der vi var før, men isteden føre oss langs og på kryss og tvers, men ikke videre nedover. Også dette er en sånn Pluto i Vannmannen-ting; opp eller ned er ikke lenger så relevant – kun framover og utover for å kunne omfavne det bredere miljøet. Det vil ta litt tid å bli vant til dette, og det er på ingen måter noe negativt – kun annerledes.

Her kan du lese ditt daglige, ukentlige og månedlige horoskop.

Vi kan ikke unngå disse endringene som Pluto i Vannmannen kommer til å føre med seg, men det er ingen grunn til å engste seg for dem. Vi bør derimot definitivt gripe mulighetene som Jupiter og Uranus tilbyr oss, selv om ikke alt går slik vi selv hadde tenkt. Jupiter vil alltid, på ett eller annet vis, bringe med seg noen fordeler, og de beste gavene er ofte overraskelses-presangene. Og gjennom hele året vil Venus og Mars – som alltid – distrahere og glede oss. De vil jage hverandre gjennom tegnene og kaste kjærlighetsstøv over livet vårt, og det er jo ærlig talt dette vil lever for. I år er Venus rask og Mars sakte, noe som skaper en interessant ny tvist til deres evige jag etter å få vår oppmerksomhet og dytte bevegelsene til de ytre planetene ut i bakgrunnen – der de hører hjemme. Det kommer til å skje mye i 2024, og en del av dette vil være nytt for oss. Men om vi følger hjertet, og samtidig stoler på instinktet vårt hvis noe føles feil, vil dette gå helt fint.

Årshoroskop 2024: Slik blir 2024 for ditt stjernetegn

Klikk på ditt stjernetegn og se hvordan 2024 blir:

VÆREN 21. MARS – 20. APRIL

TYREN 21. APRIL – 21. MAI

TVILLINGENE 22. MAI – 21. JUNI

KREPSEN 22. JUNI – 22. JULI

LØVEN 23. JULI – 23. AUGUST

JOMFRUEN 24. AUGUST – 23. SEPTEMBER

VEKTEN 24. SEPTEMBER – 23. OKTOBER

SKORPIONEN 24. OKTOBER – 22. NOVEMBER

SKYTTEN 23. NOVEMBER – 21. DESEMBER

STEINBUKKEN 22. DESEMBER – 20. JANUAR

VANNMANNEN 21. JANUAR – 19. FEBRUAR

FISKENE 20. FEBRUAR – 20. MARS

Powered by Labrador CMS