Peanøttkake på 5 minutter

Foto: Line Dammen.

En smaksbombe av en kake som smelter i munn!

Publisert Sist oppdatert

Oslo Raw kake:

Gründeren bak Oslo Raw, Tiril Refsum skaper magiske kaker – rå, plantebaserte og uten gluten og hvitt sukker!

Her deler hun oppskriften på en kjapp og enkel smaksbombe, som lages på fem minutter.

Les også: De beste julefilmene

Peanøttkake på 5 minutter

10 porsjoner. Forberedelser: 5 minutter. Totalt: 30 minutter.

Dette trenger du:

Til bunnen:

3 dl havregryn 10 ss peanøttsmør av ristede og saltede peanøtter 3 ss lønnesirup

Til glasuren:

5 ss peanøttsmør 3 ss rått kakaopulver 3 ss lønnesirup

Foto: Line Dammen.

Slik gjør du:

Ha havregrynene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til mel. Tilsett peanøttsmør og lønnesirup, og kjør til en fast og fin deig. Dekk kakeformen med bakepapir, og klem ut deigen i formen. Ha alle ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og kjør til en jevn og smidig glasur. Fordel glasuren på kakebunnen. Sett i fryser og la den stivne.

LAG DITT EGET PEANØTTSMØR:

Peanøttsmør er så godt i bruke på alt fra kaker til chiapudding og som tilbehør til desserter. Og det er ikke så mye som skal til for å lage det selv.

Slik gjør du:

Rist nøttene 5–10 minutter i steke- ovnen ved 180 °C. Kjør dem cirka 10 minutter i en foodprosessor til en fyldig og kremete konsistens. Tilsett søtningsmiddel og salt hvis du ønsker det, og kjør maskinen til alt er godt blandet. Du kan oppbevare nøttesmøret cirka én måned i en tett beholder i kjøleskapet.

Flere gode oppskrifter:

Camilla Pihls bananpannekaker Stekte bananer med salt karamell og vaniljesaus Raw snickers kake Victoria Beckhams sjokoladebrownies Raw Food sjokoladekake
Powered by Labrador CMS