Kultur

16. desember, 2018

De beste julefilmene

Ni julefilmer du kan kose deg med i førjulstida.

De beste julefilmene: Julen nærmer seg med stormskritt og vi ser frem til å kose oss med pepperkaker, tente stearinlys, gløgg og julefilmer.

Vi har funnet frem ti av de beste julefilmene som får deg i skikkelig julestemning år etter år.

De beste julefilmene: Topp 10

The Christmas Chronicles

https://youtu.be/YaeDa_Uempk

En bror og en søster bestemmer seg for å finne ut om julenissen virkelig eksisterer ved å sette feller for han natt til julaften. Uten å røpe hele filmen, kan vi avsløre at det blir en begivenhetsrik natt de sent kommer til å glemme. Kurt Russel spiller den perfekte julenisse. En superunderholdende film du bare må se. Ny på Netflix av året.

Love Actually

https://youtu.be/ZmUaH-n_wbA

Denne klassiske julefilmen er et must for de fleste av oss i julen. Filmen fletter en rekke kjærlighetshistorier sammen. Vi møter, blant andre, Keira Knightley, Hugh Grant, Elton John og Colin Firth. Det er viktig å ikke glemme i julen at – Love actually is all around! 

Visste du dette om Love Actually? 

Bridget Jones Dagbok

https://youtu.be/PYPK3jPZkYI

Søte, klumsete, mislykkede Bridget Jones drømmer om en mann i sitt kaotiske og tragikomiske liv. Nytt år, nye muligheter! Så hun bestemmer seg for å skrive en dagbok med nyttige opplysninger, som hvor mye hun veier, hvor mange sigaretter hun røyker og hvor mange dager hun har vært uten en mann. Det ordner seg selvfølgelig til slutt, men for en absolutt klassiker vi aldri blir lei av å se!

Juleprinsen

https://youtu.be/tG4Fbj1B1bY

En reporter går undercover som privatlærer for kongefamilien i Aldovia, der hun blir satt til å skrive om playboy-prinsen som snart skal overta tronen. Hun fanges i kongelige intriger og ender opp med å finne kjærligheten. Men vil hun klare å fortsette å lyve for alle?

The Holiday

https://youtu.be/BDi5zH18vxU

To kvinner som begge sliter med kjærligheten blir enige om å bytte hus med hverandre. Og det skal fort vise seg å bli deres beste jul noensinne. Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law og Jack Black spiller hovedrollene. Dette er virkelig en av de beste julefilmene!

Christmas with a view

https://youtu.be/oXooWPq8HmA

I denne søte julefilmen møter vi Clara som er restaurantsjef på et skisportsted og stjernekokken Shane Roarke som er nyansatt i restauranten. Det oppstår fort søt musikk mellom disse to, men Shane har en hemmelig fortid. Hvis du er glad i romantiske julefilmer og ute etter en god dose julestemning, så er dette filmen for deg.

Hjemme Alene

https://youtu.be/IsOlj-xpK9Q

Vi blir aldri lei av å se rampestrekene til 8-årige Kevin McCallister, som blir glemt igjen hjemme alene på julaften. En klassiker uten sidestykke som selvfølgelig er på lista over de beste julefilmene.

Polarekspressen

https://youtu.be/TQhRqtt-Fpo

Handlingen i Polarexpressen utspiller seg på 1950-tallet. Når en ung gutt begynner å tvile på om julenissen virkelig eksisterer, tilbyr en konduktør han en reise til Nordpolen, og gutten blir med på eventyr han sent vil glemme.

The Family Stone

https://youtu.be/9fl9jRAK30M

En prippen, konservativ forretningskvinne skal møte kjærestens familie for første gang, og det viser seg at kjærestens familie er alt fra konservative. Et søtt familiedrama de fleste av oss kanskje kan kjenne oss litt igjen i? Sarah Jessica Parker spiller en fantastisk rolle i denne filmen, som garantert vil gi deg mye latter og juleglede.

Reisen til julestjernen

https://www.youtube.com/watch?v=KcO_3rXp_y8

Vi elsker både den gode, gamle Reisen til julestjernen fra 1976, og den nye fra 2012. Den nye har en litt annen vri enn den gamle, men vi liker det. Sonia leter fortsatt etter julestjernen, nissen er selvfølgelig med og greven er en drittsekk.

Årets fineste julepynt

Julegavetips til deg!

Relatert