skjønnhet

Disse produktene kjøper vi på franske apotek 

Åh, Paris. Finnes det en vakrere by?

Louvre, Eiffeltårnet, Tuileries-parken og ... apoteket!

Publisert Sist oppdatert

Franske apotekprodukter har lenge vært høyt elsket av skjønnhetseksperter og -entusiaster verden over for sine milde og pleiende ingredienser – til en relativt rimelig pris. I dag er vi bortskjemte med at de aller fleste brands er å få tak i her til lands, men likevel er det noen produkter og merker som fortsatt ikke har ankommet det norske markedet (enda). 

De gangene vi er så heldige å få besøke kjærlighetens by – eller andre deler av Frankrike – så passer vi alltid på å gå innom ett eller to franske apotek for å hamstre disse godsakene. Det er nesten et must!

Lagre denne listen med våre favorittprodukter, slik at du kan ta den frem neste gang du (eller noen du er glad i) skal innom et fransk apotek. 

Les også: De mest populære K-beauty-produktene. 

Produkter fra franske apotek

Vi ELLEsker Cicaplast-serien fra La Roche-Posay, og denne skummende rensen er et perfekt første steg i en hudpleierutine – eller som det andre steget i en to-stegs-rutine

Cicaplast-serum? Ja, takk! Denne er en skikkelig fuktbombe, og er perfekt for deg med tørr, sensitiv og akne-utsatt hud. 

Cicaplast Baume med SPF50 vil trolig bli din faste følgesvenn gjennom sommeren – speiselt på de dagene hvor huden er litt ekstra irritert eller sår. 

Denne er heldigvis å få tak i her til lands: Cicaplast Balm B5+ SPF50, kr 179 (annonse). 

Bioderma-sminkefjerneren har blitt et kultprodukt, og toneren fra samme merke er kanskje ikke langt unna? Denne toneren er perfekt for irritert og tørr hud – litt ekstra fuktighet skader aldri. Bruk denne som første steg etter rens. 

En lindrende spray som tørker, reparerer og reduserer irritasjon i huden – både i ansiktet og på kroppen.

Anthelios UVMune fra La Roche-Posay er en favoritt i ELLE-redaksjonen, og denne har til og med et hint av farge. 

Uriage-merket finnes på det norske markedet, men akkurat denne masken gjør ikke det. Den er perfekt for deg med sensitiv og rødlig hud (rosasea), da den reduserer rødhet i huden og tilfører masse fuktighet. En perfekt maske å bruke etter en flytur, for eksempel. 

Homeoplasmine er en 'all-round'-salve som kan brukes på huden for å lindre, fukte og beskytte. Den er super å bruke på for eksempel insektbitt og ulike (milde) former for utslett. 

Reparative Hand Cream fra CeraVe er kanskje den beste håndkremen på markedet. Denne finnes også heldigvis på norske apotek, men vi kjøper den også i Paris! Den trekker raskt inn i huden og er ikke klissete. 

Reparative Hand Cream fra CeraVe, kr 119 (annonse). 

Marvis-tannkremene både smaker godt, og er litt mer dekorative enn andre tannkremer på markedet (kanskje for de spesielt interesserte, men likevel). Denne med kanel er en liten favoritt – akkurat som tyggisen Big Red. 

Tørrsjampoen fra Klorane er kjent for å være skånsom både for hår og hodebunn. Den inneholder både havregryn og ceramider som lindrer og tilfører fuktighet. 

Kan du dette tørrsjampo-trikset? 

Denne kremen inneholder 0,02 prosent sodium hyaluronate – natriumsaltet av hyaluronsyre – og er fin å bruke som en nattkrem (kremen legger seg ikke så pent under sminke). Denne må man spørre om over disken på apoteket, men det er den verdt. 

Les også: Hvor ofte bør du egentlig vaske håret? 

Powered by Labrador CMS