mat

Verdens beste snacks: Karamellpopcorn

Salt og søtt. Karamellpopcorn er fantastisk godt, og veldig enkelt å lage.

Søtt og salt på samme tid, og veldig enkelt å lage. Vår nye craving!

Publisert Sist oppdatert

Det er kanskje noe av det beste i verden – når noe er både søtt og salt og knasende på samme tid (hei, Smash ...). Karamellpopcorn er her for å stille søt- og salthungeren du måtte ha. Det er både enkelt å lage, veldig godt å spise rett fra snacksbollen og skikkelig kult (og digg) som pynt på kaka (på for eksempel brownies).

Popcorn med karamell

Steketemperatur: 150 grader. Steketid: 3–4 minutter x 2.

Du trenger:

100 g usaltet smør

100 g lys sirup

100 g brunt sukker

1/2 ts natron

1/2 ts salt

100 g popcorn, ferdigpoppet

Slik gjør du det:

1. Dekk et stekebrett med bakepapir.

2. Ha smør, sirup og sukker i en stor kjele, og la det småkoke på lav varme i 6 minutter. Etter 3 minutter rører du av og til. Sukkeret skal være oppløst, og blandingen skal ha en gyllenbrun farge.

3. Ta kjelen av varmen og bland natron og salt godt inn.Vend popcornet godt inn i karamellsausen før du brer det utover stekebrettet. Pass på at ikke altfor mye overflødig saus blir med.

4. Stekes på 150 grader i 3–4 minutter. Ta brettet ut, rør og vend popcornet med to skjeer eller en slikkepott, og stek videre i 3–4 minutter til.

5. La popcornet ligge på stekebrettet til det er helt avkjølt før du brekker det fra hverandre om det er nødvendig.

Oppskriften er hentet fra boka Duften av klassiske kaker og søte saker av Heidi Brovoll-Bø. Følg henne på @duften_av på Instagram og på bearberry.no

Powered by Labrador CMS