Mario Testino anklages for seksuell trakassering

Fotografen, som har jobbet for utallige motemagasiner og den britiske kongefamilien, nekter for påstandene.

Publisert Sist oppdatert

I lys av kampanjen #metoo har det kommet fram sjokkerende saker om seksuell trakassering i mange bransjer, og motebransjen er ingen unntak. Nå er det motefotografene Mario Testino og Bruce Weber det stormer rundt.

#metoo i motebransjen

En omfattende artikkel i New York Times omtaler saker om seksuell trakassering og utnyttelse helt tilbake til 90-tallet. 13 mannlige modeller og assistenter av den berømte fotografen deler detaljerte historier om grov seksuell utnyttelse og trakassering i artikkelen.

Testino er kjent for å jobbe med store, luksuriøse merker og motehus, i tillegg til å være den britiske kongefamiliens fotograf. Testino nekter for påstandene, og advokatene hans stiller spørsmålstegn ved varslernes troverdighet, og mener at de ikke kan betraktes som pålitelige kilder. De sier også at tidligere ansatte av Testino er sjokkert over påstandene og stiller seg helt uforstående til dem.

Moteinteressert? Motenavnene du må kunne!

Nekter for påstandene

Også fotografen Bruce Weber anklages for seksuelle utnyttelser, etter at 15 tidligere- og nåværende mannlige modeller står fram med sine historier om fotografens upassende adferd.

Weber, som også har fotografert store kampanjer for Calvin Klein og Versace, ble først saksøkt i desember for seksuell trakassering – påstander han nektet for. Han nekter også for de siste anklagene som har kommet mot han.

"Jeg er helt sjokkert og lei meg for de skandaløse påstandene som har kommet mot meg", sa Weber i en uttalelse via sin advokat.

Får ikke jobbe i Vogue

Redaktør i amerikanske Vogue, Anna Wintour skriver i en pressemelding at påstandene er hjerteskjærende. Hun beskriver Testino og Weber som «personlige venner, som begge har gjort ekstraordinære bidrag til Vogue.» Wintour tar påstandene svært alvorlig og selskapet som gir ut Vogue, Condé Nast har besluttet å sette arbeidsforholdet til begge fotografene på vent i overskuelig framtid.

Saken er hentet fra ELLE UK

Flere nyheter far ELLE.no:

Bli med på cover-shoot med Lea Meyer!

Programmet til ELLEtech

Powered by Labrador CMS