FEM FINE: Vaser

Flere av våre favorittblomster er endelig i sesong, og i den anledning har vi plukket ut fem fine vaser.

Publisert Sist oppdatert

Fem fine vaser: Hele våren er som et eneste maraton av favorittblomster i sesong. Nå står peoner for tur, sammen med både Valmuer og Ranunkler. I praksis betyr dette buketter i hvert rom, og et stort behov for fine vaser.

Når du skal dekke et bord til middag er ofte små vaser det beste, da de ikke blokkerer utsikten. Men til alle andre steder og anledninger i hjemmet er det noe eget med en skulpturell vase som nærmest blir et statement i interiøret.

Vaser vi ønsker oss nå

Denne vasen ser ut som en sitron, og vi får aldri nok av sitroner. Dette er en sånn vase som virkelig får fart på drømmen om et sommerhus ved vannet, der man plukker markblomster gjennom hele sommeren, og fyller vasen litt etter litt. Etterhvert som blomstene visner tar man dem ut, og erstatter med nye funn. Hvilken drøm...

Vase, 1549,- (annonse)

Det er nok mange som har fått med seg denne vasen gjennom sosiale medier (og satt den på ønskelisten). Vasen er laget av Anissa Kermiche, har fått navnet "Breast Friend", og er en hyllest til kvinner! Den er en skulptur i seg selv, og er like vakker både med og uten blomster.

Vase, 5799,- (annonse)

En personlig favoritt! Kolonn er designet av Carina Seth-Anderson for det svenske, familieeide glassbruket Skruf, hvor hver vase håndlages på familiens hytte i Skruv. Alle buketter står så perfekt i denne vasen, at jeg nesten innbiller meg at jeg er blomsterdekoratør. Dessuten er jeg svak for ruglete glass.

Vase, 1100,-

Denne vasen fra designsamarbeidet mellom HAY og Jessica Hans er helt nydelig. Jeg liker både formen og fargene, og dette er en vase som like gjerne kan stå på badet, som på nattbordet eller i vinduskarmen. Den er nett i størrelsen, og samtidig et statement. Dessuten er det en fordel at vasen har smal hals, da dette samler buketten på en veldig fin måte.

Vase, 749,- (annonse)

Jeg har en absurd forkjærlighet for anatomisk dekor! En fot i keramikk, et øre på veggen, eller en hånd på bordet (eller hjertet) – og jeg er solgt (Note to self: Jeg burde sikkert prate med noen om dette). Generelt får jeg illebefinnende av 97% av ting med hjerteform, men et anatomisk hjerte derimot, det liker jeg. Vasen er skupturell i seg selv, og krever lite blomster før den ser veldig imponerende ut. Finnes også i hvit keramikk, og kan henges opp på veggen.

Hjertevase, 799,-

Sees på blomstertorget!

Powered by Labrador CMS