mat

Søtpotet-pannekaker: Høstretten du bør prøve nå

Foto: Getty Images/Portland Press Herald

Næringsrike, gyllenoransje og fylt med ren høststemning.

Publisert

Denne høsten er det ikke pumpkin spice latte som stjeler all oppmerksomheten – men søtpotet-pannekaker. Med sin gyllenoransje farge, myke konsistens og hint av varme krydder, er de blitt en ny «comfort food»-favoritt som sprer seg på feedene verden over.

For når bladene skifter farge og luften blir klarere, finnes det knapt noe koseligere enn å starte dagen med lune pannekaker. Søtpotet-pannekaker er naturlig søte, mettende og fulle av næring – men det er den høstlige stemningen de skaper som gjør at de trender nå. Perfekte til en rolig søndagsmorgen eller som meal prep for mørkere hverdager.

Les også: Cinnamon rolls med cottage cheese er akkurat det vi vil bake nå

Søtpotet-pannekaker: Høstens trendoppskrift

Hvorfor alle elsker søtpotet akkurat nå

Søtpoteten har blitt en høstfavoritt fordi den kombinerer velvære og estetikk:

  • Rik på fiber, vitaminer og antioksidanter.

  • Gir pannekakene en nydelig gyllenoransje tone.

  • Tilfører naturlig sødme og saftig konsistens som holder seg lenge.

  • Det beste er at du kan variere dem etter humør – topp med varme krydder, nøtter, bær eller lønnesirup for en ekte høststemning.

@themodernnonna I used to think pancakes were always the old-fashioned thick, fluffy, flour-based kind 🥞 – something I reserved for special occasions because they felt like a treat. But, as someone who is always looking for healthy alternatives, I realized pancakes can also be made with wholesome, nutritious ingredients so that they can be part of my regular breakfast routine. These 2-ingredient pancakes made with just sweet potato 🍠 and eggs 🥚 are an absolute game changer. Simple to make and packed with nutrients, this recipe will definitely have you ditching your flapjack addiction! Audio by: @Bigalandvicky ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀   ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀          Recipe Link 🔗  https://themodernnonna.com/2-ingredient-pancakes/        ✨You can find the full printable recipe with all tips and directions on my website which is linked in my bio. You can also search for the recipe in the search bar of my website by typing “PANCAKES” and it will pop right up! If all else fails please come to www.themodernnonna.com  #pancakes #2ingredients #sweetpotato #fyp ♬ original sound - Bigalandvicky

Ingredienser (ca. 8–10 pannekaker)

  • 2 dl søtpotetpuré (kokt/bakt søtpotet most til puré)

  • 2 egg

  • 1,5 dl melk (vanlig eller plantebasert)

  • 1,5 dl hvetemel eller havremel

  • 1 ts bakepulver

  • ½ ts kanel

  • ½ ts kardemomme

  • 1 klype salt

  • 1 ss smør eller kokosolje til steking

Fremgangsmåte

  1. Start med å bake eller koke søtpoteten til den er helt mør, og mos den til puré.

  2. Pisk sammen egg og melk i en bolle. Rør inn søtpotetpuréen.

  3. Bland mel, bakepulver, kanel, kardemomme og salt i en egen bolle, og vend det inn i det våte. Røren skal være litt tykk.

  4. Varm en stekepanne med litt smør eller olje, og stek små pannekaker på middels varme til de er gylne på begge sider.

  5. Server varme – gjerne mens regnet trommer mot ruten.

Les også: Denne kjøleskapsgrøten smaker som dessert – men er sunn nok til frokost!

Serveringstips

  • Topp med yoghurt og honning for en frisk kontrast.

  • Bruk nøttesmør og bananskiver for en fyldigere frokost.

  • Eller gå «all in» med lønnesirup, hakkede pekannøtter og et dryss kanel – perfekt til helgekos i høstkulden.

Uten tvil, søtpotet-pannekaker er et sunt, smakfullt og høstlig alternativ til klassiske pannekaker – fulle av varme krydder, glød og sesongens beste stemning.

Har du lyst til å teste denne deilige oppskriften?

Les også: Slik lager du pizza på sprø søtpotetbunn – sunt, enkelt og superdigg!

Ja, takk! Meld meg på nyhetsbrevet

Powered by Labrador CMS