mat

Slik lager du pizza på sprø søtpotetbunn – sunt, enkelt og superdigg!

Dropp vanlig pizzadeig – denne søtpotetbunnen er full av fiber og vitaminer, og smaker helt nydelig med ditt favorittfyll.

Publisert

Sprø, sunn og supergod! Bytt ut pizzadeigen med søtpotetbunn og lag en næringsrik pizza som hele gjengen vil elske. Perfekt til både hverdag og helg! Her er Desirée Andersens oppskrift på pizza med sprø søtpotetbunn, hentet fra den nyeste kokeboka hennes Desirées sunne matprepp:

Pizza på sprø søtpotetbunn

3–4 porsjoner

Søtpotet er en super råvare full av viktige vitaminer og fiber. I denne pizzabunnen får den følge av både egg og havregryn, noe som gjør den til en skikkelig næringsbombe som metter lenge. Jeg har valgt å gjøre min pizza kjøttfri, men du kan så klart toppe den med ditt favorittfyll.

Til bunnen:

1 stor søtpotet (ca. 400 g)

2 dl havregryn

1 egg

1 ts salt

1 ts bakepulver

Valgfritt:

diverse frø

Til fyll:

1/2 boks hakkede tomater med basilikum

1 tomat

1 paprika

1 rødløk

1 kule mozzarella

Valgfritt: pinjekjerner og frisk basilikum

Søtpotetpizza med green goddess-dressing. ELLEsker!

Slik gjør du:

Del søtpoteten i 4–6 deler. Bak den i mikrobølgeovn i 5–10 minutter eller i vanlig ovn på 200 grader i ca. 20 minutter.

Sett ovnen på 200 grader. Bruk en blender eller stavmikser til å kjøre havregryn til mel. Bland inn salt og bakepulver. Når søtpotetene er møre, mos dem med gaffel eller stavmikser før du blander mosen sammen med mel og egg. Du får en ganske klissete deig.

Deigen kan trykkes ut på en liten langpanne, eller formes til en rund pizzadeig på størrelse med en frossenpizza. Bunnen skal være maks 1/2 cm tykk. Jeg liker å strø litt sesamfrø, linfrø og chiafrø utover min bunn, men dette er valgfritt. Forstek bunnen i 20 minutter til kanten er gyllen og sprø.

Smør utover de hakkede tomatene og topp pizzaen med mozzarella, tomat, paprika og rødløk i tynne skiver. Topp med pinjekjerner hvis du vil.

Stek pizzaen i nye ti minutter, gi den gjerne 2–3 minutter under grillen mot slutten av steketiden.

Green goddess-dressing:

100 g frisk spinat

1 potte basilikum

3 fedd hvitløk

saften av 1 sitron

2 dl gresk yoghurt

1/2 dl vann

salt og pepper

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til dressingen i en blender eller bruk en stavmikser og blend til du får en glatt dressing. Smak til med salt og pepper. 

Matpreppetips:

Lag dobbel porsjon av bunnen. Mens du nyter middagen, kan du forsteke og avkjøle den ekstra bunnen. Frys den ned og ha den klar til neste gang du får lyst på pizza!

Oppskriften er hentet fra Desirées sunne matprepp av Desirée Andersen. Med kokeboka Desirées sunne matprepp lærer du hvordan enkle forberedelser kan gi deg ferdige, smakfulle måltider gjennom hele uka. Fra frokoster som gir energi til middager som sparer deg for tid og penger, gir kokeboka deg alt du trenger for å lykkes med matprepping. Sunn mat trenger ikke å være komplisert eller kostbart, bare vel planlagt.

Desirée Andersen er skaperen av bloggen desireeandersen.no og står bak flere bestselgende koke- og livsstilbøker. 

Ja, takk! Meld meg på ELLEs nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS