Møt vår nye skjønnhetsansvarlig

Bli bedre kjent med vår nye medarbeider Marthe Jakobsen.

Publisert Sist oppdatert

Johoo. Vi har fått ny medarbeider i ELLE, som tar over som skjønnhetsansvarlig etter Caroline Skjelbred. Bli bedre kjent med Marthe Jakobsen her.

Velkommen til oss i ELLE. Fortell litt om deg selv:

Takk! Jeg heter altså Marthe, fyller 30 år i august og noe av det beste jeg vet er: Mat, både å lage og spise. Musikk, helst rock fra enten 60- eller 90-tallet. Hunder, alle hunder! Å jakte vintageskatter. Turer i skogen om høsten, når det bugner av både sopp og bær. Ja, også å følge med på alle de nye og spennende skjønnhetsproduktene som hele tiden lanseres og trendene som dukker opp, da!

Hva har du studert? Og har du noen tips til andre som vil gå samme vei?

Jeg har studert en god miks av journalistikk, mote og markedsføring, både i Norge og USA. Jeg jobbet frilans for lokalavisa og ulike nettsteder ved siden av studiene, og hadde praksisplass i Cosmopolitan i New York. Jeg tror det er lurt å gjøre så mye som mulig av relevante jobber ved siden av studiene, da får man gode kontakter og en fyldigere og mer spennende CV.

Hvilke jobber har du hatt før du kom til ELLE?

I tenårene jobbet jeg med alt fra å selge jordbær, steke pizza til skosalg. Etter studiene har jeg jobbet i Dagbladets kulturavdeling og som journalist i magasinet Stella.

Bronzer fra Dr. Hauschkas, kr 299. Fuktighetsgivende og reparerende ansiktsolje fra Elemus, 689. Farget leppebalm fra Dior, kr 340.

Dine beste skjønnhetstips:

Gode hudpleierutiner! Med en fin og glødende hud trenger man mindre sminke og får bedre selvtillit. Rens både morgen og kveld har gjort underverker for huden min. I tillegg er eksfoliering et par ganger i uka gull verdt, samt produkter som passer akkurat din hudtype. Og ikke glem solkremen!

Hva er ditt absolutte favorittprodukt?

Hvis jeg kunne bruke bare ett skjønnhetsprodukt resten av livet, ville det vært en flytende bronzer. Jeg elsker den naturlige og fine gløden det gir, året rundt. Min absolutte favoritt i denne kategorien er Dr. Hauschkas "Translucent Bronzing Tint".

Hvilke plagg skal du investere i denne sesongen?

Jeg elsker å handle vintage og second hand, og har hatt en nydelig, fargerik silkekåpe i Etsy-handlekurven min i en evighet. Nå tror jeg at jeg bare må klikke den hjem. Ellers er jeg på en evigvarende jakt etter den perfekte jeansen.

Sneakers eller høye hæler?

Det kommer veldig an på dagsformen, men et par halvhøye, behagelige hæler er en sikker vinner både til hverdag og fest.

Rødvin eller hvitvin?

Foretrekker alltid øl over vin.

Disco eller bar?

Først bar, så disco etter noen timer og karaoke helt til slutt.

På fjellet med samboer og hund.

Syden eller Norgesferie?

Jeg kan ikke huske sist jeg dro til utlandet i sommerferien. Ingenting slår norsk skjærgård, skog og fjellheim.

Spaghetti eller kyllingsalat?

Spaghetti! Helst en enkel skalldyrvariant om sommeren, og en fyldig oksehaleragu om vinteren. Nam!

Røde lepper eller mye øyesminke?

Jeg eksperimenterer heller med øyesminken enn leppefargen, men går sjelden for de mest crazy trendene.

Hva gjør du på fritiden?

Hører på podcaster, går tur med hunden, lager mat, tester nye skjønnhetsprodukter og har det hyggelig med samboer og venner.

Hvilken kjendis ville du ha spist middag med?

Chrissy Teigen er en av de kuleste damene jeg vet om, og en kveld med henne hadde garantert blitt full av både latterkramper og fantastisk mat.

Powered by Labrador CMS