skjønnhet

Hvor ofte bør du egentlig vaske håret? 

Frisøren gir oss svaret. 

Publisert Sist oppdatert

Jeg har hatt en tendens til å vaske håret altfor ofte. Jeg vet jo at jeg ikke burde det, men har gjort det likevel. Det handler egentlig mest om at jeg ikke har visst hvordan jeg skal unngå at håret blir fett. Og så handler det litt om at jeg er lat – for meg er det liksom bare enklere å vaske og føne håret, enn å drive med tørrsjampo og frisyrer. Men jeg har nå lært. Etter en tur hos frisøren (som alltid er brutalt ærlig) måtte jeg ta noen «grep». Og første bud er: IKKE vask håret for ofte. 

Behovet for vask er veldig individuelt, og det kommer an på hårtype, livsstil, hvor ofte man trener osv.

Min frisør (Anna på HOPE Hair Posthallen) sier dette om mitt hår – som er tynt og klassisk «nordisk» som fort blir slitt og tørt: 

– For ditt hår vil jeg si at hver tredje dag holder. Det er selvfølgelig individuelt, men jo oftere du vasker håret jo mer slitt blir det. 

Les også: 20 fine frisyrer til sommerfesten!

Så ofte bør du vaske håret

Hver-tredje-dag-regelen kan være et fint utgangspunkt for de fleste, men hvis du klarer å vaske det enda færre ganger enn det ... så er du veldig god! Trikset er å bruke mer tid på stylingen etter vask, slik at det holder seg lenger. Føn håret (tilført rikelig med varmebeskyttende spray) slik at du «lukker» hårstråene og slik at håret «løftes» fra en eventuell oljet hodebunn. Avslutt også alltid med kald luft slik at frisyren ikke mister volum. 

Frisøren tipser også om dette tørrsjampo-trikset, som i korte trekk går ut på å tilføre tørrsjampo rett etter vask slik at det fungerer forebyggende. Hvis du venter til håret er fett før du påfører tørrsjampo, vil det muligens være «for sent». 

På dag tre eller fire – hvis du føler at det er krise – finn frisyrer som gjør at du kan utsette vasken. Sett det for eksempel opp i en sleek bun eller bruk en caps. 

Jeg (som mange andre) har noen litt ukontrollerbare verver i hodebunnen, som også er en grunn til at det vaskes oftere enn nødvendig – og her har frisøren også et godt tips: 

– Du trenger jo ikke vaske HELE håret, kanskje du bare trenger å fukte vervene litt – også kan du bruke en hårføner eller lignende akkurat på det området. 

På den måten skånes resten av håret, og vervene roer seg litt ned.

Les også: Denne masken pleier håret mens du trener.  

Powered by Labrador CMS