Gresskar- og linsesuppe med harissa

Aicha Bouhlou

Denne deilige retten er ikke bare enkel å lage og full av sunne grønnsaker - den er også en skikkelig smaksbombe!

Publisert Sist oppdatert

Gresskar- og linsesuppe: Jeg liker å bruke hokkaido-gresskar i denne suppen. Skallet på dette er nemlig spiselig. Det er ikke nødvendig å skrelle det med mindre det er veldig hardt.

Proteinrik quinoasalat!

Gresskar- og linsesuppe med harissa

4 porsjoner

Ingredienser

Ca. 600 g gresskar, helst hokkaido-gresskar

2-3 ss extra virgin olivenolje

1 løk, hakket

3 hvitløksfedd, hakket

1 kanelstang

2 laurbærblad

1 ts malt gurkemeie

1 ts malt spisskummen

1 ss revet ingefær

1 ss tomatpuré

1 liter grønnsakskraft eller buljong

300 g sellerirot, skåret i terninger

1 dl røde linser

2 ts harissa eller annen chilipasta

1/2 sitron, saften av

salt og pepper

litt frisk persille

chiliflak

Slik gjør du det

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Rens gresskaret, og skjær det i biter. Fordel bitene i en ildfast form eller på en stekeplate dekket med bakepapir. Hell over litt av olivenoljen, og bland godt. Stek gresskaret i ovnen i 20–30 minutter. Varm resten av olivenoljen i en kjele, og ha i løk og hvitløk. La det frese til løken er myk og blank. Ha i kanelstang, laurbærblad, gurkemeie, spisskummen, ingefær og tomatpuré. Rør sammen og la det frese i noen sekunder før du heller i grønnsakkraften. Gi suppen et oppkok, og la den putre til selleriroten og linsene er møre og fine. Ta opp kanelstangen og laurbærbladene. Tilsett ovnsstekt gresskar og harissa, og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Spe på med mer kokt vann hvis suppen er for tykk. Smak til med sitron, salt og pepper. Server gjerne suppen med et dryss persille og chiliflak på toppen.
Powered by Labrador CMS