Interiør: Fransk vri

Foto: Romain Ricard

Denne kreative gründerens franske bolig er en uanstrengt kombinasjon av gammelt og nytt.

Publisert Sist oppdatert
Hvis du ikke umiddelbart gjenkjenner navnet Elise Pioch Balzac, vil du kanskje kjenne igjen elementer i det superelegante interiøret hennes. Oppkalt etter morens besteforeldre, etterkommere av forfatteren Honoré de Balzac, har Maison Balzac sin kolleksjon med eksklusive duftlys og parfymeoljer, delikate glass og fargerike karafler , vekket interessen til interiørentusiaster over hele verden.

Interiørdronning

Elise samarbeider med håndverkere og parfymører fra land som Australia, Frankrike og Mongolia under produksjonen av duftlysene og interiørgjenstandene sine.
– «Ideen er å skape vakre og enkle objekter, med et snev av surrealisme», forklarer hun.
Samarbeidspartnerne har hun møtt gjennom sin karriere i motebransjen, som førte henne til jobber i byer som Paris og Sydney. Dette var før hun valgte å følge drømmen om å innrede, dekorere og skape vakre ting. Den nyeste kolleksjonen er inspirert av Elises barndom i Sør-Frankrike. Det var derfor naturlig for henne å komme tilbake til Frankrike, etter 14 år i Australia.

Fransk herskapshus

Elise og hennes mann, Pablo Chappell, som er industridesigner, ble forelsket i et elegant og samtidig diskret herskapshus fra 1900-tallet i Héracult, en region full av vingårder i landlige omgivelser. De var på utkikk etter et hjem med sjel, som var romslig nok til å bo i som en familie (de har datteren Loulou sammen). I tillegg måtte det være muligheter for å kunne jobbe hjemmefra med de respektive selskapene deres, som begge er lokalisert i Australia.
De overtok flere møbler fra den tidligere eieren da de kjøpte eiendommen, og dette var til stor hjelp for å bevare den originale følelsen i huset. Elise saumfarte også alle bruktmarkedene i nærområdet, med et mål om at alle gjenstandene skulle være knyttet til en personlig historie, som igjen skulle gjøre at interiøret fungerte godt sammen med hennes Maison Balzac- kreasjoner. Og det har hun definitivt lyktes med.
I spistestua har stoler fra 1800-tallet blitt trukket om i et lyserosa stoff, for å passe til de rosa dørene inn til kjøkkenet. Elise Pioch Balzac er kvinnen bak interiørmerket Maison Balzac, som er kjent for sine vakre og delikate glass, karafler og duftlys. Kjøkkenet er designet av ektemannen Pablo, som er industridesigner. Kjøkkenøya er skåret ut av en blokk granitt fra Spania, mens husets originale fliser fortsatt pryder gulvet. Istedenfor å fjerne veggen på badet, valgte paret å lage et hull og forme et eget lite rom for badekaret. Lenestolene som ble satt igjen av de tidligere eierne, står sammen med sofaen fra det franske møbelseskapet Linge Roset i stua. Over sofaen henger et kunstverk av Christianie Spangsberg. Vaser og glass fra Maison Balzac gir den perfekte finishen. Elise fikk kloa i en gammel silkeskjerm på en auksjon. Nå brukes den som sengegavl.
Powered by Labrador CMS