kultur

ELLE-tipser: 24 timer i Milano

På speed date med en sjarmerende italiener – dette er våre favoritter i Milano!

Publisert Sist oppdatert

Milano er som en god italiensk vin – den har en nydelig krydret aroma og dufter himmelsk! Og i Milano lukter alt og alle så godt. Å gå gatelangs i Milano med sansene åpne og bare la seg inspirere av alt og alle man passerer på sin vei, det er verdt hele turen i seg selv!

Du finner mye stilinspirasjon ved å gå gatelangs i Milano.

Nyt god mat, spis en is i solen, drikk en espresso på et gatehjørne og les en bok på en deilig piazza midt i byen. Dra på vindusshopping i Via Montenapoleone, ta en aperitivo på en koselig fortauskafé og spis pizza og pasta til det tyter ut av ørene på deg.

Har du 24 timer i verdens beste by, er dette hva du bør gjøre.

Les også: Gå i fotsporene til "Emily in Paris"

ELLE-tipser: 24 timer i Milano

Vindusshopping i Via Monte Napoleone

Vi kunne gått opp og ned denne gaten dagen lang! Her ligger alle designerbutikkene som perler på en snor, men det aller morsomste er å la seg inspirere av hva alle de freshe italienerne har på seg.

Nå har Ralph Lauren åpnet The Bar i samme lokaler som butikken i Via Spiga. Stikk innom for en drink eller tradisjonelle amerikanske retter. Klientellet er også ganske så posh her.

Via della Spiga, 5

En aperitivo på Armani Caffé

En aperitivo er et must når man er i Italia. Og en Aperol Spritz på Armani Caffé, er et must når man er i Milano. Her kan vi sitte i timesvis og bare se på alle som går forbi.

Via dei Giardini, 2

En drink i baren på Bulgari Hotel Milano

Baren på Bulgari er et skikkelig hot møtested for alle som bor i Milano! Perfekt sted å dra før man skal videre ut på middag. Dette luksushotellet er et skue for øyet, og virkelig en opplevelse i seg selv.

Via Fratelli Gabba 7b

Lunsj på Il Salumaio di Montenapoleone

Milanos svar på Hotel Costes i Paris. Et se og bli sett sted omringet av designerbutikker på alle kanter. Ikke bare er atmosfæren magnifico, maten er også supergod og stemningen til å ta og føle på. Et absolutt must hver gang vi er i Milano!

Via Santo Spirito, 10

Shopping i Galleria Vittorio Emanuele ll

Kjøpesenteret Galleria Vittorio Emanuele II er så vakkert at det vanskelig kan beskrives med ord. Her ligger Gucci og Prada på rekke og rad, det gjør også en del overprisede spisesteder og barer. Vi kan anbefale lunsj eller middag på Savini og et glass på Martini Bar, med utsikt ut mot Piazza del Duomo.

P.za del Duomo

Langosteria

En av de mest kjente restaurantene i Milano – åpnet også nylig restaurant i Paris. Her får du servert skalldyr og god sjømat a la italiana på fjongt vis.

Via Savona 10

Kjøp en is på Caffé dell’Opera

Den beste isen i Milano finner du på Caffé dell’Opera. Basta!

Via Alessandro Manzoni, 12

Spis på Osteria Angelino Dal 1899

En autentisk restaurant med tradisjonsrike italienske retter. Her snakker vi pasta på ekte italiensk vis – Gå for cacio e pepe eller carbonaraen.

Via Fabio Filzi, 9

Ta en kaffe på Bar Il Cigno Nero

Verdens søteste lille hull i veggen. Pent kledde milanesere tar som oftest en kjapp tur innom for en stående espresso i baren før de fyker videre. Lukten av kaffe blandet med deilig italiensk parfyme er uslåelig her inne og atmosfæren er veldig koselig. Også et perfekt sted for people watching – kafeen ligger midt i den mest eksklusive handlegaten i Milano.

Via della Spiga, 33

Mer reiseinspo?

Dette gjør ELLE-redaksjonen når de er i Paris

Her bor du i Paris

Restaurant-guide Paris

Powered by Labrador CMS