ELLE tipser: Dette gjør du i Paris!

10 ting å gjøre i Paris...

Publisert Sist oppdatert

Paris tips: ELLE-redaksjonen har nettopp vært i Paris på inspirasjonstur, her tipser vi om de beste stedene og butikkene du bare MÅ besøke neste gang du er der!

Les også: Stor restaurant-guide for Paris

Her bor du i Paris

10 ting å gjøre i Paris

Filmatisk, romantisk, ikonisk – vi får aldri nok av Paris. Her er ti ting du må gjøre neste gang du er i Paris.

1. Galerie Dior

Det var en selvfølgelighet for oss i ELLE å ta turen innom det nyåpnede museet til Dior på 30 Avenue Montagne. Det er nesten umulig å beskrive med ord, hvor fantastisk det er å se Christian Dior sine kreasjoner med egne øyne. Når du først er der, kan vi også anbefale en tur innom Dior-kafeen i andre etasje.

Psst! Billetter må forhåndsbestilles og det blir fort utsolgt!

2. Vintage shopping

Er du glad i vintageshopping og er ute etter å gjøre et kupp eller tre, er virkelig Paris stedet. Vi må alltid innom Kiliwatch (her kan du finne alt fra bomberjakker og tweedblazere til vintage Levis-shorts). Vil du kjøpe en vintage Dior eller Chanel bør du sjekke ut Janyne (Pl. du Marché Saint-Honoré) eller Valois Vintage (8 rue des Saussaies).

3. Jardin du Palais-Royal

Kjøp deg en kaffe på Café Kitsuné (51 Gal de Montpensier) og nyt den magiske stemningen i den vakre Palais-Royal hagen. Sett deg på en av de grønne stolene og bare omfavn de grandiose omgivelsene rundt deg med en god bok.

4. L´Avenue

L´Avenue ligger mitt i smørøyet av luksusbutikker på Avenue Montagne, og vis a vis Dior og herrebutikken til Celine. Her kommer mange fornemme franskmenn for å spise lunsj, så dette stedet er perfekt for både kjendis-spotting og outfit-inspirasjon.

5. Lapérouse

Idet mørket faller over Seinen og Eiffeltårnet setter igang å glitre hver time, blir en av de eldste restaurantene i Paris forvandlet til et stemningsfullt partysted med pianospill og livemusikk. På Lapérouse er det perfekt å dra hvis du både vil nyte et godt måltid og ha litt takeoff mens du spiser. Et perfekt sted å dra torsdag-lørdag. Må bare oppleves!

6. Markedet i Saunt Ouen

Dette er loppemarkedet du aldri trodde du skulle få oppleve. Her finner du skatter fra YSL og Chanel, gamle tekstiler, serviser, vaser og lamper, samt ikoniske designklassikere du trodde bare fantes på Pinterest. Og vi kan ikke love noe sikkert, men det sies at Lenny Kravitz også besøker dette markedet når han er i Paris.

7. Eiffeltårnet

Fordi det blir ikke Paris uten. Se det fra Place de Trocadéro, eller Champ-de-Mars. Opplev det på dagtid med en piknik, eller se det glitre hver time fra solnedgang til 01:00 hver kveld. For en restaurantopplevelse med Eiffeltårnet i bakgrunnen, anbefaler vi en tur til La Girafe (1 Pl. du Trocadero) eller Monsieur Bleu (20 Av. de New York).

8. Café de Flore

Foto: @tesshell

Kafeen med det karakteristiske hvite og grønne serviset og de illustrerte bordplatene har eksistert siden 1887, og har vært stamsted for mang en legende som Simone de Beauvoir og Jean-Paul Sartre. Bestill en Croque Monsieur elleren Quiche Lorraine og se livet utspille seg på Boulevard Saint-Germain.

9. Hotel Costes

Å spise lunsj på Hotel Costes er et must hver gang vi er i Paris! Et glass rosévin i bakhagen mens du nyter alle Etter lunsj er det bare å rusle langs Saint Honoré og Place de Vandome og bare nyte de fine omgivelsene og minst alle designerbutikkene som ligger på rekke og rad.

10. Café Charlot

Le Marais er et must når du er i Paris og denne ikoniske gaterestauranten vil garantert gi deg den ultimate Paris-følelsen. 10 minutter med "people watching" her og du kommer til å føle deg så inspirert. Det er verdt å rusle rundt i nabolaget etterpå, så mange kule butikker holder til i dette området. Sjekk ut Isabel Marant (47 Rue de Saintonge), Vintage System (17 Rue Barbette) og Kilo Shop (69-71 Rue de la Verrerie)

Powered by Labrador CMS