ELLE Guider: Restauranter i Paris

Foto: Girafe

Bon appétit i verdens beste by!

Publisert Sist oppdatert

Restauranter i Paris: Paris er ikke bare verdens vakreste by, kjent for mote og stor kunst, det er også en kulinarisk destinasjon, og hjem for et av verdens mest tradisjonsrike kjøkken.

De fleste forbinder Paris med bistro- og brasserie-kultur, og det er virkelig noe helt eget over å slå seg ned på et tilfeldig sted, bestille noe godt (kanskje en Croque Monsieur?) og bare se livet utfolde seg der utenfor fortauskanten. Det er rett og slett et must når du besøker Paris.

Restaurantene vi elsker i Paris

Vi har tidligere skrevet om hotellene vi elsker i Paris, og nå har vi samlet opp en liten liste over restaurantene vi besøker igjen og igjen, og som nesten er verdt flybilletten i seg selv.

Balagan

9 Rue d'Alger, 75001 Paris

En fest av en restaurant! Med utgangspunkt i det israelske kjøkken og meze, tilbyr Balagan en unik matopplevelse preget av smakfulle, energiske og fargerike retter som du nesten ikke får nok av. I tillegg spiller de alltid gøy musikk, og stemningen er elektrisk.

Derriere

69 Rue des Gravilliers, 75003 Paris

Velkommen til hjemmefest! Derriere kan nesten ikke forklares, det må oppleves – dersom du klarer å finne inngangen. Hele restauranten går over to etasjer, og er innredet som et slags hjem. Her kan du spise i sengen og spille bordtennis mellom hovedrett og dessert. Ikke glem å titte innom Narnia-skapet i andre etasje, dersom du føler deg ekstra fransk.

La Belle Epoque

36 Rue des Petits Champs, 75002 Paris

En favoritt her i redaksjonen! Et klassisk fransk brasserie med det lille ekstra. Alltid god stemning av typen som gjør at du gjerne blir sittende hele kvelden og lar middag gå over til fest eller lange samtaler om livet.

Verjus

52 Rue de Richelieu, 75001 Paris

Verjus er magisk på alle måter, og utsikten til Palais Royal skader heller ikke. Restauranten er drevet av det amerikanske paret Braden Perkins og Laura Adrian, Jennifer Aniston har spist her, og ryktene sier at Jay Z og Beyonce har holdt privat fest her. Det er tasting meny som gjelder, og jeg anbefaler deg å senke skuldrene, skjerpe sansene, og bare bli med på den opplevelsen Verjus faktisk er.

Le Petit Marché

9 Rue de Béarn, 75003 Paris

Le Petit Marché er hjemmekoselig og upretensiøst med stamsted-energi. Klassisk fransk kjøkken og lave skuldre. Kom sulten, og spis gjerne både forrett, hovedrett og dessert, da hele menyen er full av godbiter.

Ellsworth

34 Rue de Richelieu, 75001 Paris

Ellsworth har samme eiere som Verjus, men er hakket mer avslappet og har ingen tasting meny. Maten er virkelig laget med smør og kjærlighet, og smaker som den ville gjort hjemme hos en mega fancy bestemor som har full oversikt på alle mat-trender, samtidig som hun er tro mot tradisjoner. Ikke bare det, men de serverer også vaffel – som i vaffelhjerter. Velkommen hjem!

LouLou

107 Rue de Rivoli, 75001 Paris

LouLou er vel det man kan omtale som et se-og-bli-sett-sted, men det er også det som gjør det litt spennende. Interiøret er fantastisk, og menyen vil kunne tilfredsstille så og si det meste av cravings du måtte ha. Jeg sier bare: trøffel.

Clown bar

114 Rue Amelot, 75011 Paris

Jeg er nesten villig til å vedde penger på at Clown bar har vært en inspirasjon for flere av matbarene som etterhvert preger vårt lille land i stadig større grad. Selv beskriver de seg som et sted for enkel mat og naturvin – som har vist seg å være en suksessoppskrift.

Septime

80 Rue de Charonne, 75011 Paris

Septime kan beskrives som fine dining i en kul og moderne innpakning. Rett og slett perfekt for deg som setter pris på fine dining, men ikke fullt så mye på stive priser, og enda stivere hvite duker. Legg inn innsatsen det krever for å sikre deg et bord, det vil være verdt det.

Hotel Costes

7 Rue de Castiglione, 75001 Paris

Et ikonisk samlepunkt for fasjonable franskmenn og alle vi som elsker å betrakte dem. Som navnet tilsier, er dette egentlig et hotell, men om du er heldig kan du kapre et bord i den stemningsfulle vinterhagen. Like kjent for sine vakre servitører, som sin episke ostekake. Hotel Costes må bare oppleves!

Girafe

1 Pl. du Trocadéro et du 11 Novembre, 75016 Paris

Elsker du sjømat? Og drømmer du om å spise middag i Paris med den perfekte utsikten mot Eiffeltårnet? Vel, da er Girafe som skapt for deg! I likhet med LouLou er også Girafe innredet av den franske arkitekten og interiørdesigneren, Joseph Dirand, så bare interiøret er verdt et besøk.

Bon appétit!

Powered by Labrador CMS