ELLE guider: Hotell i Paris

Vi elsker Paris! Her kommer en guide til våre favoritthotell i verdens beste by.

Publisert Sist oppdatert

Hotell Paris: I anledning french month her på elle.no har vi satt sammen en guide til de vakreste og mest inspirerende hotellene i Paris.

Selv om det enn så lenge kan se ut som det fortsatt er en liten stund til vi kan nyte av vår franske favorittby, er det fortsatt lov å drømme. Derfor drømmer vi alt vi kan, og planlegger for bedre tider. Dessuten er hoteller en fantastisk kilde til inspirasjon når det gjelder interiør, og det passer perfekt med litt påfyll nå som vi stort sett er hjemme.

Hotell i Paris

Det perfekte hotellet skal ha en lun atmosfære og masse komfort, slik at du kan senke skuldrene. Beliggenhet er alfa omega – gjerne med gåavstand til det aller meste (franskmenn påstår dessuten at Paris er lite). Ikke minst skal hotellet gi deg sommerfugler i magen og inspirere deg – kanskje også til den grad at du må svinge malekosten når kommer hjem igjen?

Hotel Des Grand Boulevards

17 Boulevard Poissonnière, 75002 Paris

En sann perle av et hotell! Hotel Des Grands Boulevards er et av Experimental Groups mange spennende konsepter, bestående av barer, restauranter og hoteller. Beliggenheten er virkelig helt prima i 2. arrondissement – midt i hjertet av byen vi elsker.

Selve hotellet er virkelig en oase av inspirasjon, og satt definitivt fart på oppussingsplaner av badet hos undertegnede. Rommene er preget av juvelfarger, tunge tekstiler, og en perfekt balanse av gammelt møter nytt. Book et rom med en liten balkong, ta en drink i hotellets fantastiske bar, og føl deg fri midt i storbyen på hotellets takterasse.

Foto: Hotel Des Grands Boulevards Paris

Hotel Saint-Marc

36 Rue Saint-Marc, 75002 Paris

Dersom du er over middels interessert i interiør kjenner du kanskje til Dimore Studio, eller kanskje du ikke kjenner til navnet, men sannsynligheten er stor for at du kjenner til arbeidet deres. Dimore er et Milano-basert design- og arkitekturstudio som har designet hoteller, restauranter og butikker for blant annet Fendi, Dior, Aesop og Hermes. Dersom jeg kunne ansatt noen til å innrede drømmene mine hver eneste natt, ville jeg valgt Dimore, uten å blunke.

Og drømmen om Dimore kan bli sann, den er bare en booking på Hotel Saint-Marc (og en koronavaksinert verden) unna. Vi snakker en godtepose av en fargepalett spekket med Art Deco-referanser, baderomsprodukter fra Hermes med favorittduften Eau d'Orange Verte på ethvert bad, og dersom du i utgangspunktet ikke er en som liker gardiner og vegg-til-vegg-tepper? Vel, du vil la deg konvertere! Du kan også booke hotellets spa-anlegg med eget svømmebasseng, helt for deg selv! Hva mer kan man ønske deg?

Foto: Hotel Saint-Marc Paris/DimoreStudio

Le Pigalle

9 Rue Frochot, 75009 Paris

Le Pigalle er like mye kuratert, som det er dekadent. Atmosfæren er avslappa, rocka og chic. Hotellet er på mange måter en forlengelse av området det befinner seg i, som er kjent som samlingspunkt for kunstnere, musikere og rastløse, kreative sjeler i Paris. Du finner for eksempel det legendariske Moulin Rougue og Cabaret-salongen, Crazy Horse, rett nedi gaten. Som sagt; dekadent – og dekadensen lenge leve! Dette er et hotell som føles som "hjemme" med en liten deilig dose av rockestjerne.

Interiøret er perfekt fransk; vakker marmor mot mørkt treverk og rotting, antikke detaljer og kitschy-elementer. Noen av hotellrommene har også badekaret plassert som en sentral del av interiøret. Dette er hotellet for deg som vil oppleve det eklektiske og ufiltrerte Paris!

Foto: Le Pigalle

Hotel Bachaumont

18 Rue Bachaumont, 75002 Paris

Moderne luksus møter Art Deco? Ja, takk. Hotel Bachaumont ligger også i 2. arrondissement, men kun 7 minutters gange fra Les Halles og Marais. En prima beliggenhet!

I de glade 20-årene var dette hotellet møtepunkt for byens kjendiser, akademikere og kunstnere, før det ble forlatt og sto tomt i mange år. Etter en omfattende oppussing kunne hotellet igjen åpne dørene i 2015, og har nå gjenoppstått i all sin prakt!

Selve hotellet er av den mer luksuriøse typen, uten at det blir "too much". Dette er et hotell for spesielle anledninger, og øverst på ønskelisten står et opphold på en av hotellets fire suiter, som alle er oppkalt etter kjente gater i Paris.

Foto: Hotel Bachaumont

Grand Pigalle Hotel

29 Rue Victor Massé, 75009 Paris

Nok et drømmehotell signert Experimental Group, og nok et hotell midt i deiligste Pigalle. Grand Pigalle Hotel er lunt og elegant, og i likhet med Hotel Des Grands Boulevards er dype juvelfarger en viktig del av interiøret, også her. Vi elsker fargepaletten og mønstermiksen som preger tapeter, fliser og gulv.

Dessuten kan det virkelig anbefales å spise en nydelig middag på hotellets egen restaurant, Frenchie, signert stjernekokken Gregory Marchand.

Foto: Grand Pigalle Hotel

Hotel Particulier Montmartre

23 Avenue Junot, Pavillion D, 75018 Paris

Et lite, intimt hotell i en idyllisk hage, midt i Montmartre? Det blir kanskje ikke mer romantisk enn det? Hotel Particulier Montmartre omtales også som Paris minste hotell, og huser kun fem rom.

Hotellets tidligere eiere var ingen mindre enn Hermes-familien, men nå er denne grønne oasen åpen for alle. Dersom du ikke kaprer et av hotellets få (og ettertraktede) rom kan du likevel nyte en lunsj i hotellets hage (a la Emily in Paris), ta en drink i baren eller spise middag i hotellets egen restaurant.

Foto: Hotel Particulier Montmartre

Hotel Panache

1 Rue Geoffroy-Marie, 75009 Paris

Dersom Tromsø er Nordens Paris, er Hotel Panache Norden møter Paris, i alle fall når det kommer til interiøret. Hele hotellet har en avslappet og kul vibe som får deg i umiddelbart "jeg vil drikke iskald hvitvin og bedrive people watching"-humør – og det kan du, på hotellets egen lille café!

Hadde jeg kunnet ta med den fantastiske rotting-sengegavlen hvert hotellrom er utstyrt med hjem, hadde jeg gjort det på rappen!

Foto: Hotel Panache

Bon Voyage!

Powered by Labrador CMS