MAT

13. desember er Lucia-dagen!

Slik lager du perfekte lussekatter

Publisert Sist oppdatert

Oppskrift lussekatter: "Svart senker natten seg, i stall og stue».

13. desember er Lucia-dagen og da hører selvfølgelig lussekatter med.

– Perfekt for oss som har et litt anstrengt forhold til denne dagen, fordi vi aldri fikk være Lucia i skoletoget fordi vi ikke hadde langt, lyst hår... #bitter

Lussekatter er supergodt og nesten like enkelt å lage som boller. Og fasongen kan du perfeksjonere.

I år vil vi også prøve oss på Elsa Billgrens saffransbullar med sukker!

Oppskrift lussekatter

Ingredienser:

– 50 gram gjær

– 150 gram smør

– 5 dl melk

– 250 gram kesam

– 1 egg

– 2 pakker safran (du kan bruke gurkemeie)

– 3 dl sukker

– 0.5 teskje salt

– 17 dl hvetemel

– Rosiner

Slik lager du lussekatter

Smuldre gjær i en bolle.

Smelt smøret og bland inn melken, varm til 37 grader. Løs opp gjæren i blandingen.

Tilsett kesam, egg, safran, sukker og salt. Til slutt jobber du inn melet. Elt deigen til den slipper kantene i bakebollen.

Hev deigen under klede i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Elt deigen godt og del den i to leiver. Del den ene leiven i 15 biter, som du lager til lussekatter.

Legg lussekattene på bakepapir og dekorer med rosiner.

Etterhev lussekattene i 20 til 30 minutter, til de er dobbelt så store.

Pensle med egg og fløte.

Stekes i cirka 8 minutter, til de er gylne og fine.

Kle deg i hvitt, ta glitter på hodet og gå Lucia-tog hjemme. Når man endelig er voksen, kan man være Lucia hver dag i desember.

"Santa Lucia, santa Lucia"

Oppskriften er fra elle.se

Powered by Labrador CMS