Vi ELLEsker setting spray

Foto: CAIA Cosmetics / @evelinekarlsen & produsentene

Nøkkelproduktet som sørger for at sminken sitter – all day, all night!

Publisert Sist oppdatert

Setting Spray: Det er mer enn bare gode produkter og teknikk som skal til for å legge en flawless makeup.

Først og fremst handler mye om basen, og viktigheten av rens, eksfoliering og pleie gjennom blant annet fukt, gjentas til det kjedsommelige – for ja, det utgjør faktisk en forskjell. Det vet vi nå.

Men hva gjør du når makupen er lagt? Hva skal til for at resultatet varer? Svaret er setting spray. En siste finish som kanskje oppleves usynlig og nesten på nippet til unødvendig – for hvilken forskjell kan egentlig noen nærmest usynlige dråper egentlig gjøre? Faktisk ganske mye, viser det seg.

Dersom du er på utkikk etter en face mist finner du våre favoritter her!

Setting spray: Våre favoritter

Vi har testet en rekke ulike setting sprayer, og her er de vi liker aller best.

Tidligere i vår intervjuet vi gründeren av CAIA, Bianca Ingrosso. Hun kunne dele noen gode tips om hvordan hun fikk sminken til å sitte og samtidig se flawless ut gjennom en hel dag. For Bianca er det en trio av setting sprayer som er hemmeligheten bak en makeup som varer.

Etter huden er renset og all hudpleie er lagt (toner, serum og dagkrem) går Bianca over med et første lag av setting spray, That Extra Hydration, som både pleier huden og fungerer som primer. Denne bruker hun også lagvis underveis som hun legger makeup. Når alt av makeup er lagt går hun over med en siste finish av That Extra Hour, og med i vesken har hun med seg That Dewy Look for å gjøre touch up gjennom dagen.

CAIA Setting Spray trio, 695,-. Du kan også kjøpe hver setting spray for seg her.

Beauty hack: Tipset om å legge flere lag av setting spray gjelder uansett hvilken spray du bruker, og du kan gjerne gå inn med et lag av setting spray for hvert "lag" av makeup du legger. Det vil si: Etter primer, etter foundation/BB-cream/CC-cream, etter concealer osv osv osv.

Urban Decay, All Nighter (118ml), 349,- (annonse)

Urban Decay All Nighter er allerede en stor favoritt hos mange, også hos oss. Noe av grunnen til at makeupen ikke alltid ser like fresh ut etter en stund er fordi produkter som foundation vil oksidere på huden og endre farge. All Nighter senker temperaturen på din makeup, som gjør at den holder seg i mange timer, uten å smelte, sprekke eller falme. Du kan også bruke denne til touch up.

MAC, Prep + Prime Fix+ (100ml), 225,- (annonse)

Mac Prep + Prime Fix er en allsidig, prisvinnende bestselger elsket av makeup-artister over hele verden – og oss! Denne kan du bruke både før du legger makeup, underveis, som finish og touch up!

Clarins, Fix' Make-Up Spray (50ml), 320,- (annonse)

Clarins Fix' Make-Up spray er alltid med i vesken for touch up, enten vi skal på kontoret eller danse natten lang. Liten på størrelsen, men rik på Vitamin C og full av deilig, dewy glow-magi!

IDUN Minerals, Ready Set Refresh Setting Spray (100ml), 249,- (annonse)

Et all-in-one produkt som funger like godt som primer, setting spray og touch up! Den er også beriket med glyserin som binder fukt i huden – helt perfekt for en glødende, dewy look!

Favoritter på budsjett

e.l.f., Stay All Night Micro-Fine Setting Mist (80ml), 180,- (annonse)

Her får du valuta for pengene. Denne er proppfull av pleiende gode ingredienser, og sørger for at sminken holder LENGE.

Pixi, Glow Tonic (100ml), 179,- (annonse)

Denne får huden til å gløde! Glow Tonic har også en peelende effekt og fjerne døde hudceller. Den passer til alle hudtyper, enten du har tørr hud som trenger fukt, eller fet hud som mangler balanse.

Powered by Labrador CMS