skjønnhet

Tips til hudpleie gjennom sommeren fra Serene Obagi

Og kan du egentlig bruke retinol om sommeren? 

Publisert Sist oppdatert

Serene Obagi er datter av selveste Zein E. Obagi – mannen bak det elskede hudpleiemerket ZO Skin Health – og jobber selv som estetisk sykepleier ved ZO Skin Health Centers i Beverly Hills, Pasadena og Laguna Beach. Hun jobber mye (ofte seksdagersuker) sammen med sin far, og er en fremadstormende hudekspert innenfor sitt felt, hvor hun hver uke behandler svært mange pasienter som har ulike bekymringer og hudutfordringer. Vi tok en prat med Serene for å høre hennes beste tips til hudpleie – spesielt gjennom sommeren. 

– Gjennom sommeren bør du beskytte huden din på en måte som gjør at solen ikke skader dypt i huden eller på overflaten. Måten du kan gjøre det er å rense huden, skrubbe den med en mekanisk skrubb og bruk pads slik at porene ikke tetter seg. Bruk antioksidanter på huden, og gjerne en vitamin C hvis du tåler det. Bruk også alltid solkrem, slik at du beskytter huden mot solen.  

Det å tilføre huden fuktighet er alltid viktig, uansett årstid, men Serene er klar på at det ikke er noe poeng å overdrive. Bytt heller ut en fet krem med en lettere variant i sommervarmen. 

Les også: I baderomshyllen til Cathrine Stabel AKA Helt Krem. 

Ikke glem bruk av solkrem gjennom sommeren, og kanskje ro ned bruken av retinol hvis du er mye ute i sola.

– Om sommeren er ikke huden så tørr som om vinteren, så behovet for mye fuktighet er ikke like sterk. For eksempel da ... du tar ikke på deg en stor boblejakke midt på sommeren. Jeg tenker på hudpleie litt på samme måte. Gjennom de varme månedene skal det ikke være nødvendig å tilføre masse fuktighet. Da er det i så fall noe som ikke stemmer. 

Mange lurer ofte på om man kan bruke retinol gjennom sommeren. Den enkle (og vanskelige) svaret er: Det kommer an på.

– Det handler om kunnskap, sier Serene. 

– Skal man starter å bruke retinol midt på sommeren? Nei, antakeligvis ikke. Jeg vil først og fremst at folk skal bli veldig gode til å rense huden sin. Og hvis noen ønsker å starter på retinol av ulike grunner, så setter jeg dem kanskje på den laveste dosen som kan bruke annenhver dag, i tillegg til solkrem hver dag. Og når september eller oktober kommer, så kan vi heller «go hard» med retinolen. 

Og når det gjelder soleksponering gjennom sommeren er Serene veldig tydelig.

– Jeg anbefaler ikke soleksponering uansett om de kjøper ZO-produkter eller ikke. Solen skader huden. Hvis du skal på ferie et sted med mye sol, ville jeg kanskje roet ned på bruken av retinol, og jeg ville også dekket til ansiktet så mye som mulig. 

Vår favorittsolkrem fra ZO Skin Health: 

Solkrem under sminke

Daily Sheer Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50, kr 895. 

Denne er helt perfekt å bruke alene eller under lett sminke som en primer. Den matter ned blank hud, er usynlig på huden og er vann- og svetteresistent i 40 minutter.

Les også: Hudlegen svarer på 8 solmyter. 

Powered by Labrador CMS