kultur

De beste julefilmene

12 julefilmer du kan kose deg med i førjulstida.

Publisert Sist oppdatert

De beste julefilmene: Julen nærmer seg med stormskritt og vi ser frem til å kose oss med pepperkaker, tente stearinlys, gløgg og julefilmer.

De beste julefilmene

Vi har funnet frem til 12 av de beste julefilmene som får deg i skikkelig julestemning år etter år.

The Christmas Chronicles

En bror og en søster bestemmer seg for å finne ut om julenissen virkelig eksisterer ved å sette feller for han natt til julaften. Uten å røpe hele filmen, kan vi avsløre at det blir en begivenhetsrik natt de sent kommer til å glemme. Kurt Russel spiller den perfekte julenisse. En superunderholdende film du bare må se.

Du finner filmen her.

Love Actually

Blir det i det hele tatt jul uten denne klassikeren som fletter en rekke kjærlighetshistorier sammen og gir oss julestemning i det vi hører Hugh Grant si de magiske ordene - Love actually is all around!

Du finner filmen her.

PSST! Visste du dette om Love Actually?

Bridget Jones Dagbok

Søte, klumsete, mislykkede Bridget Jones drømmer om en mann i sitt kaotiske og tragikomiske liv. Nytt år, nye muligheter! Så hun bestemmer seg for å skrive en dagbok med nyttige opplysninger, som hvor mye hun veier, hvor mange sigaretter hun røyker og hvor mange dager hun har vært uten en mann. Det ordner seg selvfølgelig til slutt, men for en absolutt klassiker vi aldri blir lei av å se!

Du finner filmen her.

The Holiday

To kvinner som begge sliter med kjærligheten blir enige om å bytte hus med hverandre. Og det skal fort vise seg å bli deres beste jul noensinne. Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law og Jack Black spiller hovedrollene. Dette er virkelig en av de beste julefilmene!

Du finner filmen her.

Hjemme Alene

Vi blir aldri lei av å se rampestrekene til 8-årige Kevin McCallister, som blir glemt igjen hjemme alene på julaften. En klassiker uten sidestykke som selvfølgelig er på lista over de beste julefilmene.

Du finner filmen her.

Polarekspressen

Handlingen i Polarekspressen utspiller seg på 1950-tallet. Når en ung gutt begynner å tvile på om julenissen virkelig eksisterer, tilbyr en konduktør han en reise til Nordpolen, og gutten blir med på eventyr han sent vil glemme.

Du finner filmen her.

The Family Stone

En prippen, konservativ forretningskvinne skal møte kjærestens familie for første gang, og det viser seg at kjærestens familie er alt fra konservative. Et søtt familiedrama de fleste av oss kanskje kan kjenne oss litt igjen i? Sarah Jessica Parker spiller en fantastisk rolle i denne filmen, som garantert vil gi deg mye latter og juleglede.

Du finner filmen her!

It's a Wonderful Life

Dette må være en av de vakreste julefilmene som finnes? Bare traileren gir oss en klump i halsen.

Selv om julen skal være årets lykkeligste tid, er det også en tid som er utfordrende for mange. Faktisk blir det så utfordrende at George Bailey ikke vet om han orker mer. Idet han er i ferd med å gi opp for alvor dukker hans skytsengel, Clarence, opp og viser han en verden der George ikke finnes. Kan Clarence overbevise George om at livet kan være vidunderlig? Den som ser, får vite.

Du finner filmen her.

Miracle on 34th Street

Dette er en nyinnspilling av filmen med samme navn fra 1947, men siden "nyinnspillingen" er fra 1994, føles den som en klassiker også.

I filmen møter vi Kriss Kringle som jobber som julenisse hos varehuset Cole's på Manhattan. Kriss blir kjent med lille Susan som ikke lenger tror på julenissen, men som drømmer om en pappa, en bror og et hus for seg og moren sin. Tror du på julens mirakel? Vel, denne filmen kan vende selv en iskald skeptiker.

Du finner orginalen her.

Filmen fra 1994 her.

ELF

Da den nesten to meter høye "alven" Buddy finner ut at han egentlig ikke er en ordentlig alv, etter å ha levd på Nordpolen blant alvene hele sitt liv stiller han seg selv det store spørsmålet – hvem er jeg egentlig? Det eneste han vet er at hans egentlige far bor i New York, og Buddy setter kursen mot det store eplet i håp om å finne sannheten om hvem han er. Det er bare et lite problem: New Yorkere er ganske annerledes enn alver, og New York er noe helt annet en Nordpolen.

Du finner filmen her.

Harry Potter

For de fleste milliennials er julen synonym med Harry Potter-maraton, og det er ikke uten grunn. Musikken, historien og nostalgien er til å ta og føle på. Det er vel egentlig ingen grunn til å argumentere for disse filmene – klassikere taler for seg selv.

Du finner filmen her.

Hjelp, det er juleferie

Vi blir med når familien Griswold for en gangs skyld...skal være hjemme. Og ikke bare det – hele storfamilien er også invitert. I et desperat forsøk på å skape en idyllisk, minneverdig jul for hele familien klarer Clark Griswold nok en gang å rote det hele til.

Du finner filmen her.

Powered by Labrador CMS