skjønnhet

I baderomshyllen til Cathrine Stabel AKA «Helt Krem» 

Dette er hudpleieguruens favorittingredienser.

Publisert Sist oppdatert

Er du nysgerrig på hva andre har i baderomshylla, hvilke produkter de sverger til og hvordan hudpleierutinen ser ut? Da har du kommet til rett sted. ELLE-spalten «I baderomshyllen» tar for seg alt det – og enda mer. Her kan du gjøre det du (helst) ikke skal gjøre når du er på besøk hos noen ... snoke i skap og skuffer. 

Cathrine Stabel er hudpleieguru #1 og er gründer av hudpleienettsiden heltkrem.no. Hun har brukt hele sin karriere innenfor kommunikasjon, og var blant annet kommunikasjonssjef i L’Oréal i flere år, og det – kombinert med en hud som fikk masse pigmentering – var det det som vekket interessen for hudpleie. Hun hadde i tillegg noen litt kjipe opplevelser hos hudpleiere og begynte for alvor med egen research. Her får du en ordentlig titt inn i baderomshyllen til en som virkelig kan hudpleie ... Ta notater!

Følg Cathrine / Helt Krem på Instagram her: @heltkrem.

I baderomshyllen til Cathrine Stabel

Hvordan ser din hudpleierutine ut? Morgen og kveld. 

– Min hudpleierutine prøver jeg å holde så enkel som mulig. Jeg tester mye produkter, men prøver å beholde mange av de samme produktene i rutinen, fordi huden har en tendens til å klikke. Hver morgen er det en enkel mild kremrens. Jeg har rosacea og har funnet ut at huden min ikke trives så godt uten rens på morgenen. Jeg bruker serum med C-vitamin hver morgen – akkurat nå et fra ByWishtrend, deretter øyekrem – gjerne en med peptider. Et fuktserum fra Neostrata, som har litt tykkelse, deretter fuktighetskrem fra Youth To The People og solkrem. Akkurat nå er favorittene Garnier Daily UV-Fluid SPF 50+, Vichy UV-Age Daily SPF 50+ og La Roche-Posay UVMune Ultra Cream SPF 50+. 

I kveldsrutinen veksler jeg litt. Det er alltid dobbelrens først. 3-4 kvelder i uken bruker jeg retinol på 1 %, og jeg liker veldig godt den fra Dermaceutic. 

Resterende kvelder påfører jeg serum med AHA-syre fra Dermaceutic eller azelaic acid fra Isispharma. Deretter en øyekrem, ofte med retinol, eventuelt ceramider – jeg liker veldig godt den fra Elizabeth Arden, den er mild og fin. 

Serum med niacinamide bruker jeg nesten alltid etter retinol, for det hjelper med å motvirke bivirkninger. Jorgobé har et fint niacinamide-serum jeg ofte vender tilbake til. Jeg bruker også Mela B3 fra La Roche-Posay. Jeg har kombinert hud, men er så glad i en tjukk og god fuktighetskrem på kvelden og topper den ofte med en olje eller balm. Favorittkremene på kveld er fra Biologique Recherche. Oljen også.

Cathrine gjestet ELLE Podkast tidligere i år – her kan du høre episoden. 

På en vanlig hverdag, hvordan ser sminkerutinen ut? 

– Jeg klarer ikke så mye sminke på huden, og føler meg ikke spesielt flink til å sminke meg, så jeg gjør det enkelt. BB/CC-krem på huden, har brukt Erborian CC så lenge jeg kan huske. Former og farger bryn med en penn fra Dr. Hauscka som gir akkurat nok form og farge. Concealer veksler litt, men Instant Eraser fra Maybelline i Brightener er genial. Så eventuelt litt mascara, highlight og leppepomade.

Favoritt-skjønnhetstrend? Past or present.

Slugging. 100%. Det er så mye trender som er tull, men vaselin over hudpleie for å lukke inn fukt ... Genialt. Fukt vil jevne ut linjer og jeg ser definitivt forskjell. Er veldig glad i multi-balms som CalmBalm fra Karemamaeju, Balm fra Mantle eller Elizabeth Arden 8 Hour Cream. De kan brukes til alt fra tørre neglebånd til highlighter.

Hvilke produkter kan du ikke leve uten? 

– Biologique Recherche Masque Vernix må være en av de beste fuktighetskremene noensinne. Den er ikke for alle, men den er helt perfekt for en hud som bruker potente produkter og trenger fukt og ro.

Dermaceutic Active Retinol 1.0. Det er en sterk retinol, men funker veldig godt på min hud, selv om den kan være sensitiv. Retinol fikser veldig mye for fjeset mitt, blant annet pigmentering, linjer, tekstur og tone. Jeg bruker alltid en retinol, men kommer ofte tilbake til denne.

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5. Det er få produkter som er så alsidige som dette produktet og det er en av de beste kremene for å demper rødhet. Enten det er fra rosacea-utbrudd eller etter en kvise, redusere arr, styrke hudbarrieren++ Den hjelper til og med porene på nesen til å se bittelitt mindre ut, ikke spør meg hvordan, men det var et tips på Instagram og det fungerer faktisk.

Har du noen favorittingredienser?

– Retinol, C-vitamin, niacinamide, glycolic acid og solfilter. Jeg har prøvd så mye forskjellig, men det er produkter med disse ingrediensene i riktige konsentrasjoner som jeg kommer tilbake til hver gang. Ulike kombinasjoner av disse kan også hjelpe på så mange hudtilstander.

Har du noen nye obsessions? 

– Min obsession generelt er UV-filtre, fordi jeg har pigmentering som lett titter frem, så liker solkrem med god beskyttelse mot UVA, gjerne med iron oxides i formelen også. Ellers er jeg veldig opptatt av prebiotika i hudpleie om dagen. Synes det er en veldig spennende kategori, med stort potensiale! Spesielt om man har en hud som er litt ute av balanse.

Hva er det beste skjønnhetstipset du har fått? 

– Det må ha vært den gangen legen min, Berit, gav meg retinol for pigmenteringen min. Den kosta litt over 100 kroner. Jeg hadde brukt nesten 8000,- på en hudpleiesalong noen måneder tidligere og ingenting funket. Det lærte meg verdien av å bli kjent med sin egen hud og hva den egentlig trenger.

Har du noen vår- og sommertips til huden? 

– Det er ikke nødvendigvis solkrem som gir kviser, men UV-ståler som trigger talgproduksjon. Så bruk leirmaske 1-2 ganger i uka, dropp fuktighetskremen og bruk en fuktighetsgivende solkrem istedenfor. 

Har du et hemmelig beauty hack?

– Tålmodighet og SPF. He he, hvertfall for hudpleie. Det tar tid før man ser resultater og man må være konsekvent. Det hjelper jo for min del at jeg elsker den tiden med å vaske og smøre som en slags meditasjon. Får liksom landa litt i hjernen og pusta med magen.

Les også: De beste solkremene til ansiktet.  

Powered by Labrador CMS