Spis bærekraftig: Emilie Nereng er ELLEs faste livsstilscoach – Du finner spalten hennes i hver utgave av ELLE!

Små endringer i hvordan vi spiser, kan utgjøre en stor forskjell.

Her er Emilie Nerengs beste tips til hvordan du spiser litt mer bærekraftig.

DET HAR SKJEDD ET SKIFTE

I takt med jordas økende klima- og helseutfordringer øker også de unges miljøengasjement og kamplyst. Mens MGP-junior-låtene fra min tid handlet om Cola og respekt, handlet årets vinnerlåt om at vi sammen kan redde verden. De unges stemme drar meg ut av klimadepresjonen og smitter med sin løsningsorienterte optimisme, og jeg får faktisk trua på at menneskeheten kan få til noe positivt.

Bedre at hver og en gjør litt!

Det er mye både du og jeg kan gjøre for planeten vår!

Maten vår står for rundt 20–30 prosent av klimautslippene. Av dette er matproduksjon og matsvinn store utfordringer, og løsningen finnes muligens på tallerkenen rett foran oss.

Mat er mer enn bare næringsstoffer, det vet vi alle.

Mat er kultur, samhold, følelser, tradisjon, identitet, kreativitet, og et kaloririkt punktum natt til søndag.

Det er derfor det er vanskelig å gjøre endringer, og også derfor de negative sidene er utfordrende å skrive om.

Man blir fort deppa over å tenke på hvor stor skade matvanene våre gjør på jorden. Men om vi snur på det, kan vi tenke på hvor stor forskjell vi dermed faktisk kan gjøre!

Spis bærekraftig: 2 tips

1. Spis mindre kjøtt

2. Kast mindre mat

Gjør alle disse to tingene, vil vi spare miljøet for store utslipp!

For å få til det, er vi nødt til å være bitte litt kreative. Det kan vi klare.

I stedet for å kutte ut ting fra kostholdet, kan vi gjøre kjekke byttehandler.

Vi kan for eksempel bytte ut kjøttet i tacoen med bønner og få masse helsefremmende næringsstoffer med på kjøpet.

Vi kan bruke de kjipe grønnsakene innerst i kjøleskapet til å lage noe godt, og samtidig spare penger.

Her er det store fordeler å hente for både helse, lommebok og miljø!

Oppskrift: Prøv Emilies fantastiske bønnewraps med rødbetehummus

Relatert

emas mai-favoritter

Emas mai-favoritter

ELLEs bidragsyter, Ema Bihor, deler sine favoritter fra måneden som gikk.
Uteservering i Oslo

Den beste uteserveringen i Oslo

Hovedstadens beste uteserveringer
Ostekake til 17. mai

Perfekt og superenkel ostekake til 17. mai

Vi ELLEsker ostekake. Og hva er vel bedre enn å servere en ostekake i flaggets farger på 17. mai?

Les også

God havregrøt

Verdens beste havregrøt

ELLEs nye livsstilscoach deler sin beste oppskrift på havregrøt. Perfekt før trening!
Emilie Nereng Voe

Emilies beste treningstips

Møt vår nye faste helse-og ernæringsspaltist; Emilie Nereng! Du kjenner henne kanskje best som "Voe"?
Mat på farta

Emilie Nerengs beste tips til mat på farta

Slik forhindrer du en potensiell lavt blodsukker-katastrofe!

Emilies supergode wrap med rødbetehummus

Denne wrapen vil vi ha til middag i dag!