mat
Oppskrift for spontane besøk: Vafler på en ny måte

Fikk du plutselig spontane gjester? Frykt ei – denne serveringen vil garantert falle i smak.
Vafler trenger ikke bare å serveres med syltetøy og rømme! De fungerer veldig godt med topping som ikke er av det søte slaget.
Victoria Dam står bak populære Fåbro Gård, kjent for sin uimotståelige bakst og idylliske omgivelser. Du kan også følge hennes inspirerende hverdag i Ullevål Hageby gjennom Instagram-kontoen @hagebyen.
Her finner du en oppskrift hentet fra boka hennes Året i Hagebyen – et enkelt og smakfullt alternativ, som skapt for spontane anledninger.
Vafler på en ny måte
Til 8 vafler trenger du:
- 100 g smør
- 3,5 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 2 egg
- 4 dl melk
Slik gjør du det:
Smelt smøret i en kjele og la det avkjøles. Sikt mel og bakepulver i en bolle. Ha i melk og egg og pisk til du har en jevn røre. Ha i det avkjølte smøret.
La røren svelle i 15–30 minutter før du steker vaflene og legger dem over på en rist.

Topping:
- Rødløk, løyrom, gressløk og rømme
- Mozzarella, gule tomater, jordbær og salatløk
- Blåmuggost (for eksempel Råblå), fiken og blåbær
- Laks, reker, rømme, dill og rødløk
- Eggerøre, reker og dill
- Crème fraîche, laks, rødløk/salatløk og gule tomater
- Prosciutto, Philadelphia kremost og granateple
Alle oppskrifter er hentet fra boka Året i hagebyen.
Les også: Flere oppskrifter finner du her!