Livsstil

19. desember, 2019

Peanøttkake på 5 minutter

En smaksbombe av en kake som smelter i munn!

Oslo Raw kake: 

Gründeren bak Oslo Raw, Tiril Refsum skaper magiske kaker – rå, plantebaserte og uten gluten og hvitt sukker!

Her deler hun oppskriften på en kjapp og enkel smaksbombe, som lages på fem minutter.

Les også: De beste julefilmene

Peanøttkake på 5 minutter

10 porsjoner. Forberedelser: 5 minutter. Totalt: 30 minutter.

Dette trenger du:

Til bunnen:

3 dl havregryn

10 ss peanøttsmør av ristede og saltede peanøtter

3 ss lønnesirup

Til glasuren:

5 ss peanøttsmør

3 ss rått kakaopulver

3 ss lønnesirup

Oslo Raw kake
Foto: Line Dammen.

Slik gjør du:

Ha havregrynene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til mel.

Tilsett peanøttsmør og lønnesirup, og kjør til en fast og fin deig.

Dekk kakeformen med bakepapir, og klem ut deigen i formen.

Ha alle ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og kjør til en jevn og smidig glasur.

Fordel glasuren på kakebunnen.

Sett i fryser og la den stivne.

LAG DITT EGET PEANØTTSMØR:

Peanøttsmør er så godt i bruke på alt fra kaker til chiapudding og som tilbehør til desserter. Og det er ikke så mye som skal til for å lage det selv.

Slik gjør du:

Rist nøttene 5–10 minutter i steke- ovnen ved 180 °C.

Kjør dem cirka 10 minutter i en foodprosessor til en fyldig og kremete konsistens.

Tilsett søtningsmiddel og salt hvis du ønsker det, og kjør maskinen til alt er godt blandet.

Du kan oppbevare nøttesmøret cirka én måned i en tett beholder i kjøleskapet.

Flere gode oppskrifter:

Camilla Pihls bananpannekaker

Stekte bananer med salt karamell og vaniljesaus

Raw snickers kake

Victoria Beckhams sjokoladebrownies

Raw Food sjokoladekake

Relatert