Oslo Raw kake: 

Gründeren bak Oslo Raw, Tiril Refsum skaper magiske kaker – rå, plantebaserte og uten gluten og hvitt sukker!

Her deler hun oppskriften på en kjapp og enkel smaksbombe, som lages på fem minutter.

Les også: De beste julefilmene

Peanøttkake på 5 minutter

10 porsjoner. Forberedelser: 5 minutter. Totalt: 30 minutter.

Dette trenger du:

Til bunnen:

3 dl havregryn

10 ss peanøttsmør av ristede og saltede peanøtter

3 ss lønnesirup

Til glasuren:

5 ss peanøttsmør

3 ss rått kakaopulver

3 ss lønnesirup

Oslo Raw kake
Foto: Line Dammen.

Slik gjør du:

Ha havregrynene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til mel.

Tilsett peanøttsmør og lønnesirup, og kjør til en fast og fin deig.

Dekk kakeformen med bakepapir, og klem ut deigen i formen.

Ha alle ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og kjør til en jevn og smidig glasur.

Fordel glasuren på kakebunnen.

Sett i fryser og la den stivne.

LAG DITT EGET PEANØTTSMØR:

Peanøttsmør er så godt i bruke på alt fra kaker til chiapudding og som tilbehør til desserter. Og det er ikke så mye som skal til for å lage det selv.

Slik gjør du:

Rist nøttene 5–10 minutter i steke- ovnen ved 180 °C.

Kjør dem cirka 10 minutter i en foodprosessor til en fyldig og kremete konsistens.

Tilsett søtningsmiddel og salt hvis du ønsker det, og kjør maskinen til alt er godt blandet.

Du kan oppbevare nøttesmøret cirka én måned i en tett beholder i kjøleskapet.

Flere gode oppskrifter:

Camilla Pihls bananpannekaker

Stekte bananer med salt karamell og vaniljesaus

Raw snickers kake

Victoria Beckhams sjokoladebrownies

Raw Food sjokoladekake

Relatert

Stjernetegnene som passer sammen

Vanskelig å finne den rette? Grunnen kan være enkel, og du bør se mot stjernene for å få svar

Stjernetegnene som passer bra sammen
tørst symptom

Er du ofte tørst? Da burde du sjekke dette…

Her er åtte mulige årsaker til at du er tørst.
gressenka

Gressenka

Fredagsjenta har fått smake på livet som gressenke.