mote

Moteprofilene: - Disse trendene overlever ikke i 2024

Disse trendene vil trolig ikke holde på plassen sin i motebildet, mener moteprofilene. Sorry not sorry.

Ifølge de norske moteprofilene kan vi (forhåpentligvis?) vinke farvel til disse trendene allerede nå.

Publisert Sist oppdatert

(Spå)dommens time er kommet - og meningene er sterke. De norske moteprofilene tok utfordringen på strak arm da vi spurte dem om hvilke trender som kommer til å forsvinne i år.

Om du finner dine personlige favoritter her - sorry not sorry.

– Dette er sikkert en upopulær mening

Mote- og realityprofil og skjønnhetsgründer Vita Mashadi trekker fram flere av 2023s trender hun håper vi lar ligge igjen. Aller først er det 2000-talls-trendene som får gjennomgå.

– Personlig synes jeg kanskje 2023 har vært et av de bedre moteårene – men jeg håper at LOW-waist-jeans forsvinner. Og også at Juicy Couture-dressene blir borte snart. Aldri skjønt hypen? slår hun fast.

Les også: Dette tilbehøret er et must nå, ifølge moteprofilene. 

– En annen ting jeg synes vi kan legge fra oss i 2023 er tette strømpebukser i ensfargede, sterke farger. Dette er sikkert en upopulær mening altså, men jeg skjønner ikke at folk tenker dette er kult? Det ser bare weird ut, sier Mashadi.

– Jeg liker de klassiske, gode, gamle, sorte, nærmest gjennomsiktige strømpebuksene, jeg!

Mashadi trekker frem en siste - uforståelig - trend som hun mener bør takke for seg:

 – Jeg håper også at skoene fra Maison Margiela med todelt tupp dør ut, for jeg skjønner virkelig ikke at disse ble trendy?

- Clean girl era er på vei ut

Moteprofil Maria Wos tror 2024 bringer med seg et skifte som handler om mer enn bare trender - kanskje er det heller snakk om et aldri så lite paradigmeskifte når det kommer til estetikk.

Det søte, milde, myke er kanskje på vei ut?

– I løpet av vinteren har vi jo sett mye av vintage pelskåper, glitter, sløyfer, fargen cherry, svarte antrekk...mye lær! En kombinasjon av alt dette gir en mer «powerful approach». Eller som TikTok nå har kalt det: «mob wife». Og jeg er så here for it!

Og med dette, har Wos troen på at velkjente clean girl era snart er et lukket kapittel.

– Jeg tror at «clean girl era» er på vei ut. I denne kategorien tenker jeg på sleek hår, minimalistiske smykker, spesielt - dessverre - gullsmykker. Nøytrale og simple antrekk, kanskje også enkle sett av overdel og underdel som et helt antrekk. Rett og slett everything minimalistic, forklarer hun. 

– It's not cute

Haddy Ceesay, modell og medgründer i smykkemerket Diawéne, mener at 2024 vil bringe med seg et trendskifte som går på langt mer enn bare klærne vi har på kroppen.

– Jeg tror rett og slett at det å være en bitch - i mitt hode kan både menn og kvinner være dette - kommer til å dø ut i 2024. It's not cute, sier hun.

– Jeg ser en økning i at flere ønsker å støtte hverandre, dele kunnskap, være venner - på ekte - og bygge community. Noe som er utrolig kult i konstrast med "you can't sit with us"-kulturen man har sett tidligere, forteller Ceesay.

– Jeg tenker at dette er en trend nå! Og jeg ser så mange influencere som faktisk smiler på bildene sine. Like, ok girl, I see you out there being folkelig! legger hun til.

Ceesay forteller at det første som slo henne da hun fikk spørsmålet, var et annet spørsmål: hva er egentlig en trend?

– Jeg tror at man med alder beveger seg lenger og lenger bort fra trender, og mer mot klassiske valg som står i stil med egen personlighet, sier hun.

Les også: Nå kan du kjøpe duftene til Victoria Beckham i Norge. 

– Klar for innsving

Moteprofil Sofie Årnes har også tanker om trendene som er på vei ut døra. Blant annet tror hun at passformen som har vært en favoritt i trendbildet over lang tid nå er truet.

– Jeg tror kanskje vi ser mindre og mindre av den oversizede trenden. Jeg tror at vi er klare for at dressjakken skal ha innsvingede detaljer istedenfor, sier Årnes.

– Selv er jeg fortsatt stor fan av oversized - men jeg synes det er minst like fint å vise frem figuren i kroppsnære plagg! En innsvinget blazer eller kåpe med store, brede skuldre - det håper jeg vi ser mye av i 2024! 

– En mer girly era nå fremover, legger hun til.

Les også: Beautyprofilene sverger til dette for vinterglød nå

Powered by Labrador CMS