skjønnhet

Beautyprofilene sverger til disse tipsene for vinterglød nå

Beautyprofilene deler sine eksperttips og favorittprodukter for en fresh vinterlook.

Faktum er at våren fortsatt er ganske langt unna, og i mellomtiden tar vi alle skjønnhetstips vi kan få.

Publisert Sist oppdatert

Vinteren er fin, den - men også lang og hard. Og det er det ikke bare psyken som synes, det kan gjerne føles ut som om vinteren går hardt utover looken også, når vi ikke lenger har den sunne solgløden over oss. Tørr hud og matt hår er ikke akkurat noe som føles fresht.

5 makeupartister og beautyprofiler kommer oss heldigvis til unnsetning, og deler sine tips, triks og favoritter for vinterlooken din. Yes please.

- Denne kan brukes hele dagen

Tomas Erdis, makeupartist og gründer av Nabostylisten, mener det er tre punkter som gjelder for fin vinterglød: blush, lepper og ekstra fukt.

–  Jeg elsker blush på vinteren. Bruk gjerne en kremblush med litt mørkere toner for å gi farge og glød til ansiktet, tipser han.

– Noen favoritter er Jane Iredales Glow Time Blush Stick i fargen ember og Cream Blush fra Fenty i fargen summertime wine, sier Erdis.  

Ansiktet kan typisk føles tørt om vinteren, og leppene er intet unntak. Erdis understreker viktigheten av å gi leppene litt ekstra kjærlighet nå om dagen.

– Leppene blir så fort tørre om vinteren, så finn deg en god leppepomade eller lipgloss! Jeg liker Lainege sin Lip Sleeping Mask - og denne kan brukes hele dagen, tipser han.

Les også: Kuldekrem – våre favoritter denne vinteren. 

Et annet vintermust for Erdis, er å legge inn ekstra fukt i hudpleierutinen. Han forteller at han gjerne bruker samme fuktighetskremer året rundt, men kjører på med et ekstra fuktighetsgivende serum på vinterstid.

– Jeg elsker Dermalogicas Circular Hydration Serum, Mashh sitt Gentle Moist Serum eller Banana Bright Vitamin C Serum fra Ole Henriksen, anbefaler han.

– Gir en glødende, dewy og fresh finish

Beautyprofil og journalist Chioma Anugweje mener at vinterlooken stort sett bør handle om to viktige nøkkelord: ekstra fukt og ekstra glød.

– Det er kaldt ute, så pass på å gi huden både ekstra masse fuktighet og en frisk og naturlig glød, tipser hun.

Les også: 10 fuktighetskremer som redder tørr hud. 

Hun trekker gjerne frem flere av favorittene hun har om dagen.

– Jeg bruker foundation med SPF30 fra Shiseido som heter RevitalEssence Skin Glow Foundation. Denne har lett til medium dekk med 12 timers holdbarhet, og gir en glødende finish og føles som hudpleie på huden, tipser Anugweje.

– Anastasia sin Dewy Set Setting Spray gjør at sminken holder seg hele dagen og gir en glødende, dewy og fresh finish, fortsetter hun.

Under hudsminken går hun for en fuktighetsboost fra Dermalogica. 

– Liker godt Super Rich Repair , en tjukk fuktighetskrem til ansiktet som gir super mye fuktighet, og er med på å fornye huden og gi en frisk glød, anbefaler Anugweje.

– Definitivt en ny favoritt

Makeupartist og beautyprofil Sandra Sif Halldorsdottir trekker frem flere vinter-must. First things first er å takle tørrhet.

– Mot tørr vinterhud er Neostrata sine Restore Peel Pads et must for meg. Dette er milde eksfolierende pads med PHA-syre som motvirker tørrhet og gir huden masse glød. Passer alle hudtyper, sensitiv hud også! tipser hun.

–Padsen inneholder også ekstrakter av grønn te og agurk som gir huden en fin boost, legger hun til. 

Halldorsdottir digger en naturlig sminkelook, og om vinteren krever dette gode bronzingprodukter.

– Drunk Elephant sine Bronzi Drops er perfekte til "no makeup makeup". Den gir deg den friske, solkyssede huden også på vinteren. Jeg blander den inn med fuktighetskremen min, både under sminken og på sminkefrie dager, forteller hun.

Ifølge Halldorsdottir, er dette et skikkelig multiprodukt - det er nemlig også et fuktighetsgivende serum, og du kan gjerne bruke dråpene ellers på kroppen. 

Akkurat nå er hun opphengt i et spesielt verktøy som gjør alt enklere.

– Miracle 2-in-1 Powder Puff  fra Real Techniques er definitivt en ny favoritt jeg tar med meg inn i 2024. Trenger du å touche opp sminken i farta, er denne gull! 

Denne svampen har to ulike sider; en oransje tilegnet kremer og flytende produkter, og en rosa for pudder. 

– Jeg har den alltid med i vesken, innrømmer hun.

Les også: Tilfør fuktighet til leppene med disse produktene i vinter. 

– Bruker denne kombinasjonen et par ganger i uken

Cathrine Stabel, som er gründer av beautymekkanettstedet Heltkrem.no er også opptatt av ekstra fukt om vinteren - men påpeker at det må være riktig fukt for hennes hud også.

– Med minusgrader og tørr luft er riktig fukt alt for min hud nå om dagen, sier Stabel.

– Jeg bruker derfor ceramider i flere steg av rutinen min, fordi dette er en ingrediens som er god på å styrke hudbarrieren, holde fukt i huden og bidra til spenst, forklarer hun.

Ifølge Stabel, er Dr. Jart+ Ceramidin Skin Barrier Moisturizing Cream med ceramider en av favorittene akkurat nå. Den er "tykk og deilig" uten å føles fet på huden. 

– Ellers er kombinasjonen av The Inkey List PHA Toner og ansiktsmasken Plantheques The Skin Guru Sleep Mask uslåelig for glød i huden. Jeg bruker denne kombinasjonen et par ganger i uken, tipser hun.

Sist men ikke minst, minner Stabel om at solkrem også er et must nå på mørkere vinterdager.

– Etter solkrem, bruker jeg Laura Mercier sin Tinted Moisturizer, for den gir skikkelig fint og naturlig resultat, samtidig som den tilfører fukt, legger hun til.

– Stor forskjell etter at jeg startet med dette

Beautyprofil og makeupartist Linda Nicolaysen tilbringer stort sett tiden i Thailand om dagen - men hun vet alt om gusten vinterhud.

Første bud er som følger:

–Bodylotion all year round. Når det er kaldt og vi må ha flere lag med klær, blir huden ekstra tørr. Jeg kan ikke få sagt nok hvor viktig det er med en god bodylotion! Gjerne morgen og kveld for ekstra glow, og spesielt viktig er det å påføre etter dusjen, minner hun.

Les også: 5 deilige bodylotions til tørr vinterhud. 

Nicolaysen innrømmer at hun crusher på særlig én look på vinterstid: nemlig falske fregner. Why not?

– Jeg assosierer fregner med sommer og sol! Det å påføre noen falske fregner gir liv og glød til ansiktet. Jeg liker å bruke brynspennen til Caia Cosmetics til dette, tipser hun.

Håret får også gjennomgå i vinterkulden, og derfor tyr hun til nærende håroljer.  Ikke vær redd for å inkludere hodebunnen i hårpleierutinen din - det bør du faktisk.

– Jeg bruker en olje til hår og hodebunn én gang i uka. Dette gjør underverker for sunt hår og hårvekst. Jeg merker selv stor forskjell siden jeg startet med dette, understreker hun. 

Les også: 5 boktips for å sparke i gang 2024

Powered by Labrador CMS