mote

Dette tilbehøret er et must nå, ifølge moteprofilene

De norske moteprofilene forteller oss om tilbehøret de crusher på akkurat nå.

Vinteren tvinger oss gjerne til å velge antrekk hvor jakken står for minst halve looken - ikke alltid like inspirerende. Men det er her tilbehøret kommer inn.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare-bare å være fashionista under den skandinaviske vinteren. Det føles gjerne ut som om det trengs en drøss med jakker for å kunne lage noe som helst variasjon i antrekkene på denne tiden av året. Men det kan også løses med stilig tilbehør.

De norske moteprofilene prioriterer åpenbart også tilbehøret i garderoben sin. Det er umulig å ikke la seg inspirere på stylingfronten. Vi måtte spørre dem om hvilket tilbehør som gjelder akkurat nå. 

Les også: En av vårens viktigste trendfarger. 

– Det fullfører looken min

Moteprofil Petra Henriette Rufi Graven leker seg gjerne med kreativ styling, farger og ulike uttrykk. Akkurat nå er det særlig ett "tilbehør" hun har hengt seg opp i - og det er ikke en ting.

– Jeg er virkelig begeistret for dristige lepper for tiden, det fullfører looken min perfekt! Enten du går for er røde eller sorte lepper, gir dette det lille ekstra til et enkelt og sofistikert antrekk. Jeg elsker det! forteller hun.

I tillegg, forteller Graven at hun gjerne leker seg med tilbehør som smykker og hårklyper på nye og uventede måter.

– Jeg liker å gi antrekkene mine et unikt preg ved å bruke hårklyper som dekor på vesker og jakker, og finner også nye måter å bruke øredobber, armbånd og smykker på - som for eksempel ved å lage nagler på en skjorte eller legge til et kjede på bukser eller skjørt. Det er så gøy å eksperimentere med mote på denne måten, forteller hun.

– Fester dem på vesken, strikkegenseren eller i håret

Moteprofil Laura Lekaj forteller at det er særlig én ting hun er opphengt i om dagen. Og dette styler hun lett på utallige måter:

– Jeg er blitt helt obsessed med vintage-aktige hårklyper. Jeg synes de virkelig gir det lille ekstra til ethvert antrekk - om de så festes i håret, på vesken eller på strikkegenseren, forklarer hun.

Et annet tilbehør som gir en personlig touch er nostalgiske - og trendy - smykkecharms.

– Elsker å tilpasse smykkene mine med charms for å gjøre dem mer personlige, tipser hun.

– En go-to-look for ikke å fryse

Mote- og interiørprofil Madelaine Kvidaland understreker at førsteprioriteten hennes nå om dagen er å ikke fryse. Derfor har hun noen go-tos som gjør at hun kan være både chic og holde varmen.

– Jeg elsker store, fotside kåper og blazere med et markert og voluminøst skulderparti! sier hun.

Og da kan hun enkelt fokusere på at klærne under kåpen og/eller blazeren skal være noe varmt, forteller hun. 

Les også: Fine hverdagsvesker. 

– Som accessories til dette, bruker jeg ofte to ting både sammen og separat: et statementbelte i midjen for å fremheve, eller et stort sjal eller skjerf i samme stoff eller farge som kåpen eller blazeren jeg har på, rundt skuldrene og hodet, forteller Kvidaland.

– Med en oversize ytterdel stylet sammen med belte og skjerf, føler jeg meg alltid fin - og at looken har det lille ekstra, sier hun.

– Perlesmykker, men perler med en farge

Moteprofil og podcaster Christina Victoria Hostad har dilla på flere typer tilbehør akkurat nå. Og noe på ønskelista.

– Den perfekte burgunerfargede neglelakken er et must - på korte, velstelte negler. Jeg elsker fargen 'Rouge Noir' fra Chanels Le Vernis, tipser hun.

Det er ikke bare neglene som helst skal ha farger akkurat nå. Hostad crusher på et annet klassisk uttrykk, nemlig perlesmykker - med en twist.

– Perlesmykker, men perler med farge. Enamel Copenhagen har noen nydelige varianter i deres nye kolleksjon! Jeg liker også The Rose Necklace i burgunder fra Lie Studio, tipser hun.

– Styles med en grå kasjmirgenser og blå jeans! legger hun til.

Hostad forteller at hun også har en hang-up på semsket skinn om dagen.

– Jeg ønsker meg en veske i semsket skinn, helst i brun, fra Totême - eller Little Liffner sin Sprout Tote Mini, innrømmer hun.

Les også: Nå får du kjøpt duftene til Victoria Beckham i Norge!

– Har falt for hårbøyler igjen

Moteprofil Andrea Sveinsdottir kan kunsten å holde en lys og lett og girly look hele vinteren gjennom. Blå grader stopper henne ikke fra å bruke favorittilbehøret - og mye av det sverger hun egentlig til gjennom alle årstidene.

– Jeg har falt for hårbøyler igjen, gjerne de med noe litt ekstra. Og sånne store satengscrunchies elsker jeg også, slår hun fast.

– Jeg er - alltid - obsessed med puffermer og synes en bluse med dette, for eksempel Cleo blouse fra ByMalina, og en dressbukse eller jeans sammen med hårbøyle for det lille ekstra, er så kult! Det gir noe mer til ganske enkle antrekk og det liker jeg, forteller Sveinsdottir. 

– Jeg er også obsessed med alt i kremfarge, men det er jeg alltid!

Les også: Da ELLE møtte Austin Butler

Powered by Labrador CMS