Malin Ekstrøms Iced Matcha

Oppskriften på kanskje verdens beste Iced Matcha Latte!

Publisert Sist oppdatert

Matcha islatte: Du har garantert sett den på insta-stories til diverse kjendiser eller som det siste tilskuddet på take away-menyen til din lokale cafe. Nemlig, matcha!

Matcha, den knallgrønne superteen som gir deg en sakte, men god energiboost og en haug av antioksidanter! Matcha kan drikkes både varm og kald, og kan nytes i smoothie eller som en varm latte (test ut denne!).

MEN, én ting er sikkert – denne superdrikken krever sin oppskrift, da smaken forvandles ganske så mye utifra hvor mye matcha-pulver man bruker. Derfor spurte vi den plantebaserte kokken Malin Ekstrøm om å dele sin fantastisk gode Iced Matcha Latte oppskrift med ELLE.

– Jeg drikker ikke kaffe, men kjenner absolutt for en energyboost av og til. Matcha har blitt min go-to! Ikke bare gir det meg det lille kicket jeg trenger med antioksidanter, men er noe jeg virkelig gleder meg til om morgenen. – Et ekstra pluss er at Matcha inneholder L-theanin, som er en aminosyre. Sammen med koffeinet gir det deg en rolig, langvarig energifølelse, i tillegg til mental klarhet og fokus.

Med andre ord, helt perfekt å starte dagen med eller som en liten «pick me up» når ettermiddagsknekken kommer snikende. Her er Malins Iced Matcha:

Malins Matcha Islatte:

1 glass

1 ts matcha

1 ss kokt vann

1,5 dl havre og mandelmelk

½ ts rå honning

Isbiter

Valgfritt: Ekte vanilje, adaptogener, eller kollagen pulver.

  1. Ta 1 ts matcha i et glass. Tilsett 1 ss varmt vann. Tips: Jeg tar vannet av rett før det koker. Matcha skal helst ikke blandes med vann over 80 grader, da det kan gjøre at matchaen smaker bittert og det går også utover næringsinnholdet.

Visp raskt med en matcha visp til du får en glatt grønn paste. Tilsett honning eller lønnesirup.

  1. Fyll opp hele glasset med isbiter.
  2. Hell over havre og mandelmelk, rør rundt.
  3. Nyt med én gang!

Tips: Har du ikke matcha-visp kan du bruke en blender, men da ville jeg doblet oppskrift så alt går rundt i blenderen. Har du melkeskummer, har de noen ganger en kald skum-funksjon. Da har du alt i den, og vipps du har en skummet kald matcha latté.

Matcha og visp kan kjøpes på de fleste helsekost-butikker.

Powered by Labrador CMS