mat

Næringsrik nytelse: slik lager du Tiril Refsums saftige gulrotkake

Denne kaken er faktisk så sunn at du kan spise den til frokost!

Publisert

Med sin tredje kokebok Ooh la la  inviterer Oslo Raw-gründer Tiril Refsum oss inn i et kjøkken full av næring, nytelse og hverdagsluksus.  Her handler baking om mer enn oppskrifter: det er en måte å ta vare på seg selv på, uten å ofre smaken. 

Tirils kaker er skapt for å nytes med god samvittighet – fulle av naturlige ingredienser, men med smak og tekstur som føles alt annet enn «sunt». Og ja, hos Tiril er det helt lov å spise kake til frokost.

Oppskrift på saftig gulrotkake

Bakte gulrøtter med varme krydder og silkemyk glasur gjør alltid godt. Denne klarer jeg ikke stoppe å spise, smakene er så runde og konsistensen saftig og god. Spesielt utover høsten er dette en favoritt for hele familien. Nyt et stykke til frokost, i lunsjpausen eller til fest.

Cinnamon rolls med cottage cheese er akkurat det vi vil bake nå!

Ingredienser: 

350 g revet gulrot (ca 4 gulrøtter)

2 egg eller linfrø-egg*

3 ss smør eller kokosolje, smeltet

2 ss lønnesirup

2 ts kanel

1,5 ts bakepulver

1 ts salt

2 dl kokossukker

2 dl fint havre- eller mandelmel

1 dl lys glutenfri melblanding

Tips! Velg en eller flere av disse for ekstra næring og smak:

1 dl eplemos

Litt revet ingefær

Litt rosiner

Hakkede valnøtter eller pekannøtter

En klype muskat

Glasurkrem:

4 ss melis eller rørsukker

100 g valgfritt smør, romtemperert

250 g valgfri kremost naturell

1 ss sitron

Hva er egentlig greia med å spise sesongbasert, lokal mat?

Slik gjør du:

Bruk helst romtempererte ingredienser for rask og enkel tilbereding. Riv gulrot og miks inn det våte, deretter det tørre godt. Hell deigen over i en dekket kakeform. Jeg brukte en rund på 20 cm. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 40–50 minutter. I mellomtiden lager du glasurkrem. Pisk romtemperert smør og melis hvitt, tilsett resten og bland godt. La kaken kjøle seg ned før glasurkremen smøres på.

*For ett linfrøegg: Miks sammen 1 ss knuste linfrø og 2 ss vann og la stå noen minutter til den har tyknet.

Tips: Lag gjerne to lag med to kaker, da fordeler du deigen på to former, eller lager dobbel batch bakt i to former. Husk også dobbel mengde glasurkrem.

Les også: Sjokoladekake deluxe á la Oslo Raw

            Ja, takk! Meld meg på nyhetsbrevet

Powered by Labrador CMS