skjønnhet

Ikke gjør denne tabben når du smører deg med solkrem i påsken

Dette gjør de fleste feil når de smører seg med solkrem.

Publisert Sist oppdatert

Artikkelen er skrevet i samarbeid med ZO Skin Health.

De fleste vet at det viktigste du kan gjøre for huden din er å beskytte den mot solens farlige stråler. Men, det finnes måter du fortsatt kan oppholde deg i solen med god samvittighet og få fin, gyllen farge. Du må bare bruke riktige produkter med høy faktor, smøre deg ofte, og det beste tipset: Ikke vær gjerrig med solkremen!

Hvem er vel bedre å snakke med enn en av Norges mest anerkjente hudleger når det handler om hvordan vi best tar vare på huden i solen.

– Huden vår blir stadig utsatt for alle mulig typer stråler, forteller Dr. Michael Zangani.

Ifølge Dr. Zangani så er det ikke bare de “vanlige” strålene, som vi alle kjenner til som er farlige. Han forteller om både infrarøde stråler, og i all hovedsak hele lysspekteret som kan påvirke huden vår opp til et døgn etter vi har eksponert huden vår for solen. Når huden vår blir solbrent, blir cellene skadet. Huden begynner å flasse fordi den mister fuktighet, og det oppstår en slags betennelsestilstand i huden. Det er derfor den blir rød og varm, forklarer hudlegen.

– Selv om noen umiddelbart opplever at huden kan se jevnere ut, og at det blir mindre akne og urenheter, spesielt de med mye arr, så er gleden dessverre kortvarig, ifølge hudlegen.

– Etter brunfargen forsvinner vil nesten alle oppleve en forverring av hudtilstanden, advarer Zangani.

3 hudpleietrender vi har tro på for 2023.

Du kan fint være i solen med god samvittighet

Hudlegen påpeker at å smøre seg med solkrem er noe det fleste vet er viktig, men han mener det må gjentas ofte. Og han er opptatt av viktigheten av solen som blant annet gir oss D-vitaminer som er viktig for helsen vår.

Dr. Michael Zangani er glad for at flere solkremer nå også inneholder antioksidanter. Dette gjør blant annet at en solkrem kan ha flere egenskaper enn kun å beskytte mot stråler.

– Med antioksidanter som ingrediens i solkremen kan også skader forebygges og repareres, forklarer Dr. Zangani.

Et produkt hudlegen elsker er ZO Daily Sheer Broad Spectrum. Denne kremen beskytter mot UVA, UVB, synlig lys, og produktet inneholder rikelig med antioksidanter. Et annet produkt som også gir suveren beskyttelse, er ZO Smart Tone Broad Spectrum SPF 50. Dette er en solkrem som tilpasser seg din egen hudfarge, og den beskytter mot UVA, UVB, HEV-lys og IR-A samtidig som den hydrerer.

ZO Sunscreen + Powder SPF 30 gir bredspektret solbeskyttelse med et hint av farge for en jevnere hudfarge. En syntetisk børste sørger for en jevn påføring av lysreflekterende mineralpudder for en naturlig glød. Du kan selv styre hvor mye pudder som skal komme ut av børsten. Finnes i 3 ulike farger: Light, medium og deep og passer de fleste hudfarger. ZO Sunscreen+Primer SPF 30 Solkrem med primer som er elsket av mange for sin silkemyke finish.

Dessuten gir produktet en jevnere påføring av makeup. Beskytter mot UVA/UVB, HEV-lys og IR-A, har også fysisk beskyttelse samtidig som den hydrerer.

– Solkrem med høy faktor noe alle umiddelbart bør legge til hudpleieregimet sitt. Dessuten inneholder alle ZOs solkremer patenterte ZOX12™ med AC og E-vitamin som frigjøres i løpet av 12 timer, samt beskytter mot oksidativt stress, avslutter hudlegen.

ZO Sunscreen+Primer ZO Broad Sprectrum ZO Smart Tone ZO Daily Sheer ZO Sunscreen+Powder

Fem tips fra hudlegen til deg som skal velge solkrem

1. Mengde og påføring er nesten like viktig som høy faktor. Det er viktig å smøre seg annen hver time.

2. Velg alltid høy faktor! SPF 30-50 er å anbefale

3. Mengden er vel så viktig som faktor – så vær raus. En tommelfingerregel er at en stor t-skje er en fin mengde til ansiktet og et shotglass er nok til kroppen.

4. Ikke glem leppene, de trenger også høy beskyttelse. Pass på at du velger leppeprodukter med høy faktor, og påfør ofte!

5. Velg alltid sminke med ekte mineraler når du skal oppholde deg i solen. Slike produkter vil ikke tette igjen porene dersom du svetter. Annen sminke i kombinasjon med sol kan ofte gi akne-utbrudd.

Hudlegen

Dr. Michael Zangani er hudlege spesialist, og har sin utdannelse fra Universitetet i Oslo og Rikshospitalet. Dr. Zangani har sin kosmetiske utdannelse fra American Academy of Aesthetic Medicine, under veiledning av Dr. Michel Delune som er nestor innen kosmetiske hudbehandlinger, samt hos den verdenskjente hudlegen Dr. Zein Obagi.

Dette er sesongens beste solkremer til ansiktet.

Powered by Labrador CMS