Skjønnhet

De beste solkremene til ansiktet

De beste solkremene til ansiktet – både til hverdags og den kommende påskeferien!

Publisert Sist oppdatert

Vi vet at det er viktig å beskytte huden mot sola – spesielt om våren og sommeren – men i ansiktet bør du faktisk alltid ha en på deg solkrem med høy solfaktor, uansett vær, hele året. Beskytt huden din mot skadelig stråling som kan gi pigmentflekker og solskader med en god solkrem. Finn helst en variant som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.

Det finnes også flere serum (også med litt farge) med høy solfaktor: Her er våre favoritter.

Mange unngår å bruke solkrem i ansiktet fordi man er redd for at huden skal få et hvitt lag, bli fet, uren eller kakete under/over sminke. Men – da har du muligens brukt «feil» solkrem. Solkrem for også ufortjent mye «kjeft» for å gi uren hud. Det er nemlig slik at sola er med på å øke talgproduksjonen i huden, som igjen kan gi kviser og uren hud. Dobbel-rens huden skikkelig om kvelden, og bruk gjerne en rens som inneholder for eksempel salisylsyre for å fjerne talg og oljerester. 

 Her er den beste solkremen å bruke over sminke.

Det finnes veldig mange gode solprodukter med høy faktor, så det finnes ingen unnskyldning for å ikke bruke faktor for å beskytte huden i ansiktet. Se våre favoritter under.

Beste solkrem til ansikt:

Biotherm Waterlover 50 +, kr 310 (annonse).

Denne solkremen fra Biotherm har en lett konsistens og gir god beskyttelse i påskesola med SPF 50 +. I tillegg kommer den i en flaske som er produsert av mye mindre plast enn tidligere – vinn-vinn!

Daily Sheer Broad Spectrum SPF 50 fra ZO Skin Health, kr 895.

Solkremen fra ZO Skin Health er helt perfekt å bruke under sminke – helst hver dag gjennom hele året! Den gir høy beskyttelse og passer alle hudtyper, selv de med sensitiv hud og/eller tendenser til akne. ELLEs skjønnhetsansvarlig bruker denne religiøst hver eneste dag.

ZO Sunscreen+Powder SPF 30, kr 865.

Dette blir en fast favoritt i veska gjennom våren – og ikke minst på stranda i sommer.

Helt perfekt å touche opp både beskyttelsen og sminken med løpet av dagen, og helt perfekt å bruke over andre kremer eller sminke – kommer i tre ulike nyanser.

Gel Oil-Free fra Heliocare, kr 379 (annonse).

En geléaktig solkrem som etterlater huden matt, og samtidig godt beskyttet. Passer også perfekt under sminke til hverdags.

Red Grape Sheer Glow SPF50 fra Korres, kr 329. 

Denne fra Korres trekker raskt inn i huden og gir masse glød – hva mer trenger man fra en solkrem? Den gir gir beskyttelse fra sola med høy faktor og motvirker i tillegg aldringstegn og pigmentflekker.

I'm Aqua Sun Essence SPF50 fra Suntique, kr 184 (annonse). 

Denne solkremen fra Suntique er perfekt for deg med tørr og sensitiv hud, som er ute etter en solkrem som gir rikelig med fuktighet og som virker beroligende på huden. 

Hydrating Sun Protection fra Emma S., kr 309 (annonse).

Solkremen fra Emma S. er fuktighetsgivende og beskytter huden mot både UVA- og UVB-stråler. Den inneholder hudpleiende ingredienser som Hyaluronsyre, Squalane og Vitamin E, som gjør at kremen er et supert supplement til din daglige hudpleierutine.

Sun Face Cream SPF 50 fra Rudolph Care, kr 370 (annonse).

Rudolph Care har blitt en økologisk favoritt hos mange, og denne bestselgende solkremen fra merket er intet unntak. Gir god beskyttelse og lukter helt himmelsk!

Anthelios UV Mune 400 fra La Roche-Posay, kr 255 (annonse).

Denne solkremen gir høy beskyttelse i den sterke vår og -sommersola, samtidig som den etterlater huden litt mindre shiny enn hva andre solkremer har en tendens til å gjøre – den er også helt perfekt å bruke under sminke som en primer. Denne er perfekt for deg med antydning til fet og uren hud, da den ikke inneholder noen poretettende ingredienser.

Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 fra Kiehl's, kr 745 (annonselenke).

Denne solkremen trekker også rakt inn i huden, passer for de fleste hudtyper og er fin å bruke til hverdags under sminke. 

Les også: ELLE Beauty Awards 2024 – Redaksjonens favorittprodukter. 

Powered by Labrador CMS