10 ting du kan gjøre hjemme i disse koronatider

Foto: @camilacoelho

Her er noen tips til hva du kan finne på nå som vi skal holde oss mest mulig hjemme.

Publisert Sist oppdatert

Hjemmekarantene: Nå som vi alle blir oppfordret til å holde oss mest mulig hjemme, kan man fort få følelsen av å gå på veggen. Det gjelder derfor å være kreativ og finne på ting hjemme som gjør dagene litt morsommere.

Hvis du har pålagt hjemmekontor, skal du jo selvfølgelig jobbe. Men både lunsjpausene og ettermiddagene blir ganske annerledes framover nå.

Under har vi listet 1o ting du kan gjøre hjemme.

10 ting du kan gjøre hjemme

1. Yoga with Adriene

Nå som alle treningssentrene er stengt, må man ty til alternative treningsformer om man skal holde seg i form. Og da er jo en yogatime hjemme i din egen stue helt perfekt!

Vi har fått helt dilla på yogavideoene til Yoga with Adriene. De varer i ca 40-60 minutter og du kommer til å føle det i hele kroppen etterpå. Hva med å for eksempel teste ut 30 Days Challenge? Med én yogatime hver dag. Vi i ELLE-redaksjonen er helt hekta!

2. Organiser klesskapet ditt

Det å rydde og organisere klesskapet er så befriende både for selvfølelsen og garderoben din. Selv om det kanskje er et tiltak å begynne med, skal du se at det kommer til å hjelpe på humøret ditt etterpå. Sleng alle klærne dine på senga og del opp i to hauger; det du vil beholde og det du vil gi bort/selge. Prøv på plagg du er i tvil om du vil beholde eller ikke. Føler du deg ikke fin i det, bør du kvitte deg med det!

Del deretter haugene opp etter type plagg og begynn å brette/henge opp i et system. Et hot tips er å lage deg din egen ukes garderobe. Lag antrekk og heng opp etter hverandre. Både inspirerende og du får et overblikk over hva du faktisk har i garderoben din!

For litt ekstra tips kan du sjekke ut Jenny Skavlans serie på NRK, Avkledd.

3. Gå i gang med vårrengjøringen

Nå som solen skinner gjennom vinduene, er det så deilig å vakse og gjøre rent hjemme. Sett på en bra podcast eller en guilty pleasure-serie og start ryddingen. Ta et og et rom av gangen og gjør ting som du aldri føler du har tid til ellers. Som for eksempel å vaske vinduene, organsiere i sokkeskuffen...

Hva med å gi dusjen eller ovnen en skikkelig overhaling?

I så fall anbefaler vi vidunderkremen fra Csoaps. Den er faktisk helt magisk!

4. Pynt opp hjemme

Det hjelper på humøret å ha det fint rundt seg. Og det er ikke så mye som skal til! Kjøp inn blomster og pynt opp spisebordet/sofabordet og vinduskarmene med vårlige og fargerike blomster. Ommøbler litt hjemme og få stua til å føles ny ved å endre litt på plasseringer av pynteting osv. Kanskje vil du unne deg noe nytt også? Da er det jo perfekt å sjekke ut Ellos, H&M Home og Zara Home på nett!

Dette vil vi freshe opp hjemme med nå!

5. Bak noe godt

VI har lov til å unne oss noe godt nå! Og å bake er som terapi for sjela. Bak boller, en deilig kake eller kanskje overrask kjæresten din eller romkameraten din med pannekaker til frokost?

6. Lag mat som tar tid

I en hektisk hverdag skal ting ofte gå så fort som mulig, men nå har du kanskje litt mer tid til overs og da er det jo perfekt å lage noe godt til middag som tar litt tid.

En gryterett som kan putre på ovnen i flere timer, eller hva med å lage pizza eller pasta fra bunnen av? En perfekt lørdag- og søndagssyssel med en du er glad i!

7. Se på serier

Vi har nok alle godt av å drømme oss litt bort akkurat nå. Unn deg å se fem episoder av en bra serie som får deg på andre tanker. Vi i ELLE har masse spennende serier å anbefale. Dette var seriene vi så i februar og januar.

Og her er favorittene nå!

8. Lag bedre systemer

Finn frem din indre Synnøve Skarbø og Marie Kondo, og rydd opp i og lag deg selv bedre systemer hjemme. Organiser sminken din i ulike bokser og fine krukker. Eller lag et system for smykkene dine. Det er så mye enklere å vite hva man har når man får alt organisert og forskning viser faktisk at det å organisere og være systematisert, hjelper på psyken.

9. Shop på nett

Sett deg med en kopp kaffe og bla deg gjennom favorittbutikkene dine på nett. Lag mapper på macen eller mobilen din med en liste over hva du vil investere i denne våren. Finnes det noe morsommere å bruke tiden på enn å shoppe?

ELLE.no har selvfølgelig en masse inspirasjon når det kommer til hva du bør investere i denne våren. Oppdater deg på vårens trender HER.

Forresten så er det salg på & Other Stories og! Sjekk ut våre favs her!

Og vi har lansert nettbutikk!

10. Date night

Rigg til en koselig helaften med din kjære eller romkameraten din. Pynt spisebordet med blomster og dekk på fint. Tenn masse stearinlys, sett på en deilig spilleliste på Spotify og lag god mat sammen. Uansett så mye koseligere enn å være på restaurant. Kanskje avslutter dere kvelden med en bra film foran TV-en?

Powered by Labrador CMS