Livsstil

29. desember, 2019

Bringebærostekake – Et sunnere alternativ

Denne sunne og gode ostekaken, er perfekt å servere på nyttårsaften!

Ostekake: 

Det blir mye god mat og haugevis av deilige søtsaker i jula. Men hva med å prøve ut noen litt sunnere, plantebaserte alternativer i år?

Denne friske ostekaken er en perfekt avslutning på jule- eller nyttårsmiddagen. Den kaken er helt fri for hvitt sukker, gluten og tilsetningsstoffer.

Bringebærostekake

12 porsjoner. Forberedelser: 15 minutter. Totalt: 1,5 timer.

Dette trenger du:

Bunn

2 dl macadamia­ eller cashewnøtter
2 dl havregryn
8 tørkede fikener eller friske dadler uten steiner
2 ss agavesirup eller honning 1/2 ts salt

Bringebærkrem

4 dl tinte bringebær
4 dl bløtlagte cashewnøtter
5 dadler

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til bun­nen i en foodprosessor, og kjør til en fast deig.

Dekk formen med bakepapir (om den ikke er laget av silikon).

Klem ut deigen jevnt i bunnen av formen.

Ha alle ingrediensene til brin­gebærkremen i en blender, og kjør til en silkemyk og jevn krem.

Fordel kremen i bunnen, og pynt kaken etter eget ønske, for eksempel med friske, fryste eller frysetørkede bringebær.

Sett kaken i fryseren til den har stivnet.

Oppskriften er hentet fra Kakeboka av Tiril Refsum fra Gyldendal Norsk Forlag.

Relatert