Det blir mye god mat og haugevis av deilige søtsaker i jula. Men hva med å prøve ut noen litt sunnere, plantebaserte alternativer i år? Denne friske ostekaken er en perfekt liten snack både til hverdags og fest.

Kaken er helt fri for hvitt sukker, gluten og tilsetningsstoffer.

Bringebærostekake

12 porsjoner. Forberedelser: 15 minutter. Totalt: 1,5 timer.

Dette trenger du:

Bunn

2 dl macadamia­ eller cashewnøtter
2 dl havregryn
8 tørkede fikener eller friske dadler uten steiner
2 ss agavesirup eller honning 1/2 ts salt

Bringebærkrem

4 dl tinte bringebær
4 dl bløtlagte cashewnøtter
5 dadler

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til bun­nen i en foodprosessor, og kjør til en fast deig.

Dekk formen med bakepapir (om den ikke er laget av silikon).

Klem ut deigen jevnt i bunnen av formen.

Ha alle ingrediensene til brin­gebærkremen i en blender, og kjør til en silkemyk og jevn krem.

Fordel kremen i bunnen, og pynt kaken etter eget ønske, for eksempel med friske, fryste eller frysetørkede bringebær.

Sett kaken i fryseren til den har stivnet.

Oppskriften er hentet fra Kakeboka av Tiril Refsum fra Gyldendal Norsk Forlag.

Relatert

mammaperm

Fredagsjenta minner oss på at ingenting varer for alltid i ukens spalte

En dag i mammaperm
iphone 13 pro max test

ELLE tester: iPhone 13 Pro Max

Apple har lansert iPhone 13, og vi har testet...
Kvinners sexliv

Sannheter og løgner om kvinners sexlyst

Hva om historiene du har blitt fortalt om kvinners sexlyst er helt feil?