ELLEs guide til riktig foundation

Foto: Imaxtree

En fin og jevn hud er utgangspunktet for all makeup, enten du liker det naturlig eller mer dekkende. ELLE guider deg til riktig foundation til din hud.

Publisert Sist oppdatert

For å få det rette underlaget og det fineste utgangspunktet for en makeup er det både vanskelig og viktig å finne en foundation som passer for din hudtype.

Det er nemlig ikke bare fargen på foundationen som må være riktig, den må også passe din hud og dine ønsker.

Noen liker en lett foundation som dekker litt, mens andre liker en skikkelig dekkende variant. Noen har tørr hud som flasser med feil foundation, mens andre sliter med blanke partier.

Uansett hvilken hudtype du har, så finnes det en perfekt foundation for deg.

Med ELLEs foundation-guide blir det kanskje litt enklere for deg å finne fram i jungelen av foundation som finnes der ute.

Foundation til eldre hud

Anti-age

Når linjene begynner å melde seg, eller rynkene har satt sine spor, er det viktigere enn noensinne å velge riktig foundation. Den skal ikke inneholde for mye pudder eller være for dekkende, det vil framheve linjene og rynkene. Den skal virke løftende og ha en utglattende effekt på huden.

Vi anbefaler: IT Cosmetics Your Skin But Better, 365,-

Vi anbefaler: La Prairie Skin Caviar SPF 15 Concealer Foundation, 2.150,-

Foundation til tørr og sensitiv hud

Tørr hud

Huden føles stram, har en tendens til å flasse og virker livløs. Ved bruk av feil hudprodukter og foundation vil resultatet bli flekket og tørt. Sørg for at huden får masse fuktighet og blir skrubbet med en mild peeling to ganger i uken. Foundationen du velger skal gi huden fuktighet og glød.

Vi anbefaler: Dior Diorskin Forever Skin Glow, 465,-

Vi anbefaler: Guerlain L'Essentiel foundation, 580,-

Vi anbefaler: Clarins Everlasting Cushion Foundation, 405,-

Foundation til fet hud

Kombinert og fet hud

En kombinert hud har blanke partier i pannen, på nesen og på haken, men er tørr ellers. Det er ekstra viktig med riktige produkter. Er huden fet over det hele, er det viktig at produktene gir huden fukt. Mange produkter tørker ut den fete huden, men det skaper bare ubalanse, siden huden da produserer mer fett. En riktig foundation skal gi huden fukt, men også matte den ned.

Vi anbefaler: Clinique Even Better Refresh Hydrating and Repairing makeup, 365,-

Vi anbefaler: Chanels flytende foundation Vitalumière Aqua gir fløyelsmykt og matt resultat, ca. 550,-

Foundation til normal hud

Normal hud

Normal hud tåler gjerne litt mer enn andre hudtyper, og valgene av foundation er litt friere. Husk at fargen må være riktig og at produktet ikke skal legge seg som en maske utenpå huden. På vinteren kan det være greit å gå for en krem som gir litt fukt, og som beskytter mot kulde.

Vi anbefaler: NARS Natural Radiant Longwear Foundation Mont Blanc, 490,-

Vi anbefaler: Shiseido Synchro Skin Glow Luminizing Fluid Foundation, 525,-

Powered by Labrador CMS