ELLE DECORATION

DIY-tips: Lag påskepynten selv 

Årets påskepynt er en miks av noe nytt, noe gammelt, noe gult og masse kult.

Publisert Sist oppdatert

Årets påskepynt: Påsken er kanskje årets fineste høytid. Ikke bare faller den perfekt idet våren melder ankomst, men det er en høytid som like gjerne kan tilbringes på fjellet som i byen, med familie som med venner. En slags høytid uten forpliktelser. Men én forpliktelse holder vi fast ved – vi skal selvfølgelig pynte til påske!

Årets påskepynt er full av personlighet

Fyll hjemmet med gule, deilige vårblomster, dekk opp til brunsj, sett på en gammel plate, og nyt at påsken endelig er her! Spesielt etter det som kjennes som en ekstra lang vinter, blir påsken en slags milepæl som markerer at mørketiden er over, og lysere tider venter.

Blomster til påske

Blomster bidrar virkelig til påskestemning – spesielt de gule blomstene. Sett sammen store og små buketter med ulike varianter av gule blomster, og sett dem rundt omkring i hele hjemmet. Dersom du ønsker et mer vårlig (mindre "påskete") uttrykk, kan du blande det gule med hvitt, grønt eller rosa.

Lilla er også en farge som kler påsken, og en bukett velduftende lavendel er et godt alternativ til alt det gule. For den fargeglade er det lite som roper vår på samme måte som ranunkler og valmuer. Slipp våren inn!

Lag årets påskepynt selv

Tradisjonen tro skal påskeeggene males, også i år. Dette er en hyggelig aktivitet som passer alle aldre, og som samler store og små rundt noe kreativt. Alt du trenger er: egg, en tegnestift, et pent smalt bånd eller sytråd, fyrstikker eller tannpirker, og det du måtte ønske av maling, glitter, blomster, perler og andre ting å dekorere egget med.

Slik gjør du:

  1. Stikk hull på toppen og i bunnen av egget med en tegnestift.
  2. Rist litt på egget slik at innholdet "løsner".
  3. Blås gjennom hullet på toppen av egget, slik at innholdet renner ut gjennom hullet i bunnen.
  4. Del en fyrstikk i to, og bind et fint (smalt) bånd på midten av den lille fyrstikken.
  5. Lirk fystikken med bånd ned i det ene hullet av egget (det kan hende du må utvide det forsiktig med tegnestiften for å få plass)
  6. Knyt de to endene av båndet sammen, slik at båndet kan brukes til å henge egget opp der du måtte ønske.

Pynt eggene etter egen fantasi. Du kan både tegne og male på egget, samt lime på små applikasjoner. Årets påskeegg er pyntet med både glitter, gullblad og pastellfarger.

Dekk et hyggelig bord til påske

Det blir ingen påske uten lange frokoster som plutselig blir til brunsj. Derfor planlegger vi å dekke opptil flere stemningsfulle påskebord i løpet av de neste dagene. Kanskje du til og med kan prøve deg på en Croque Monsieur i løpet av påsken? Du kan også dekke årets påskebord md gule detaljer, det skaper utvilsomt påskestemning!

Vi pynter årets påskebord med hvit linduk, sitroner, blått servise og vintage glass og bestikk.

I tillegg har vi satt sammen to forslag på hvordan du kan gjøre noe dekorativt med serviettene denne påsken. Et godt tips er å kjøpe servietter på metervare hos en stoffbutikk, da kan du få akkurat det mønsteret eller den fargen du ønsker. Det gjør ingenting om det ikke er er søm i kantene, da det skaper den perfekte rustikke looken.

1) "En liten påskekone"

Brett servietten sammen ved å folde inn to av hjørnene (diagonalt) og brett litt etter litt til servietten er gjort om til en slags remse. Finn frem et eggeglass, og et egg. Deretter legger du serviett-remsen rundt eggeglasset, og knyter en sløyfe med valgfritt bånd (her kan du også bruke hyssing for en rustikk-look) slik at eggeglassets "skaut" holder seg på plass. Du kan også legge inn små kvister eller blomster i knuten på sløyfen for å pynte ekstra.

2) "Den dansende servietten"

Finn "midtpunktet" på servietten, og løft den opp slik at den danner et slags skjørt. Deretter knyter du et bånd cirka på midten, slik at det blir som en liten danserinne. Også her kan du pynte med små blomster for et vårlig uttrykk.

Årets påskeduft til hjemmet

Det er helt lov å unne seg et deilig duftlys til påske, det får tross alt plass i påskeegget!

Mimosa duftlys fra Diptyque, kr 645 

Mimosa fra Diptyque dufter av Mimosablomster, honning og høy, med sjø i horisonten – Hvis ikke dette er duften av vår i vente, så vet ikke jeg.

Odalisque duftlys fra Cire Trudon, kr 1050 

Odalisque fra Cire Trudon dufter a appelsinblomst og sitron på en måte som virkelig får deg til å synge "I love Paris in the springtime"...

God påske!

Powered by Labrador CMS