Min jul - Benedichte Bjerke

ELLE-blogger Benedichte Bjerke har feiret jul med familien på fjellet. Les om hennes jul her.

Publisert Sist oppdatert

Hva betyr julen for deg?

Julen er min favoritt tid på året. Jeg elsker at alle samles, store og små, selv de som vi ikke ser så ofte resten av året. Julen vekker alltid frem mange gode følelser og er tiden for å sette av ekstra tid til å gjøre hyggelige ting som pepperkakebaking, lage julepynt, pakke gaver etc. 1 Deesember starter vi alltid med å pynte litt, henge opp julestjerne i vinduet, tenne lys med kongerøkelse og pepperkakebaking. Det er en skikkelig julestemningsboost.

Hvordan feiret du jul i år?

I år feiret vi julaften på hytta til mamma med familien min. Da reiser alle sammen til fjells. På hytta er mamma, stepappa, lillebror og lillesøster. Stort sett er svigermor med oss også. Så vi er en stor gjeng med store og små. Jufaften starter med en god frokost, deretter er vi egentlig benket foran tven med alt fra Askepott, Reisen til julestjernen og Snekker Andersen.

Første juledag spiser vi alltid ribbe siden vi har pinnekjøtt på julaften. Hva fikk du av julenissen? I år fikk jeg en super fin strikket genser som mamma hadde laget, samt solbrillene jeg har ønsket meg. Jeg fikk også en super digg italiensk parfyme fra svigermor som duftet av vanilje! My favourite! Hva er dine familietradisjoner? Våre tradisjoner er egentlig å reise på hytta, hvor vi er fra lillejulaften til 2-3 juledag. Det som blir en ny familietradisjon i år er å tilbringe resten av romjula og nyttår på egen hytte. Vi kjøpte oss hytte for ca tre måneder siden og har allerede forelsket oss helt i dette deilige stedet. Hytta ligger 200 m fra skibakken i Trysil og er nærme det meste så her skal vi bli til januar med gode venner. Hva er ditt beste juleminne? Hele min familie kommer fra nord og mitt aller beste juleminne er fra jeg var liten og vi pleide å reise til nord Norge og feire jul. Jeg trodde på julenissen til jeg var hvertfall 7- 8 år- hehe. I nordnorge sendte de alltid en hel nissefamilie på døra og det var så stas. Jeg husker jeg alltid fikk de fineste kjolene fra bestefar som pleide å handle til meg i Roma og London. Den ene julen i nord da jeg tipper jeg var ca 8 år hadde jeg på meg en nydelig glitterkjole med fløyel og krage, jeg følte meg som verdens fineste. Det er noe helt spesielt med feiringene vi hadde når jeg var liten. Hva spiste du på julaften? Og hvem feiret du med? Vi spiste pinnekjøtt! Jeg er veldig heldig da familien har byttet fra ribbe til pinnekjøtt på selveste julaften, ribba spiser vi 1 juledag. Dagen blir feiret med mamma, stepappa, søster og bror. Og min familie med guttene våre, egor og svigermor. Hva hadde du på deg på julaften? Jeg hadde på meg ett glittersett fra Malene Birger. Det var super komfortabelt å ha på seg med tanke på mye mat og å ikke trenge å holde inn magen. Hvordan ser resten av julen ut? Resten av julen tilbringer vi på hytta våre i Trysil. Vi gleder oss til å feire vår første nyttår her med gode venner. Det er deilig og for første gang ha juleferie fra lille julaften til begynnelsen av januar. Å bare være i skikkelig feriemodus uten å måtte dra hjem og ha altfor mye klesvask og andre ting som må gjøres. Å stå opp om morningen å se utover det snødekte Trysilfjellet er så idyllisk.
Powered by Labrador CMS