Stekte bananer med salt karamell og vaniljeis

Denne desserten må du bare prøve i helgen!

Publisert Sist oppdatert

Stekt banan: Hva med å unne seg noe godt til dessert i helgen? Eller kanskje servere til morsdag på søndag?

Denne desserten med nøttebrune bananer og salt karamell får garantert bukt med søtsuget. Og enda bedre: Alt lages i én panne!

Stekt banan med karamell og is

Dette trenger du:

4 porsjoner

Denne desserten med nøttebrune bananer og salt karamell får garantert bukt med søtsuget. Og enda bedre: Alt lages i én panne!

80 gram smør

4 bananer, så vidt modne og delt i to på langs

0,6 dl lønnesirup

0,2 dl whiskey

0,5 dl kremfløte

Vaniljeis og grovhakka salte peanøtter til servering

Slik gjør du det

1. Smelt 60 gram smør i en stor stekepanne på medium/høy varme. Legg i bananene med snittsiden ned, og stek dem i 1–2 min på hver side til de er gylne. Ta bananene ut av panna og tørk av den.

2. Ha lønnesirupen i stekepanna på medium/høy varme, og la den putre til den karamelliserer seg (2–3 min). Ta panna bort fra varmen og rør inn 20 gram smør og 1/2 ts havsalt.

3.Tilsett whiskey og fløte og rør forsiktig (karamellen kan dele seg om du rører for hardt). Legg i bananene og varm det hele opp igjen. Server med vaniljeis og peanøtter.

Flere søte fristelser:

Kake med god samvittighet

Glutenfrie og veganske mandelbrownies

Pannekaker med karamell

Eple og kanelsnurrer med karamellbunn

Powered by Labrador CMS