Jentene bak Oslo Raw Bakery, som ligger i Ullevålsveien på Adamstuen Torg, tilbyr økologisk og naturlig vegansk mat med fokus på sunne søtsaker. Her har vi fått oppskriften på deres sjokoladekake; Oreo. Nam nam.

Ingredienser til sjokoladebunn:

 3 dl kokosmasse

2 dl kakao

2 ss kokosblomstsukker

15 små dadler

½ ts salt 

1 dl tørket bokhvete 

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene, unntatt bokhveten, i en hurtigmikser og trykk deigen ut i en rund springform med bakepapir. Trykk den tørkede bokhveten tilslutt inn i bunnen.

Ingredienser til vaniljekrem:

2 dl bløtlagte cashewnøtter

6 dl kokoskrem

3 ss kokosolje

½ ts vaniljepulver 

¼ ts salt

3 ss agave 

1 ss sitronsaft 

Slik gjør du:

Bløtlegg cashewnøttene i 2 timer med lunkent vann. Skyll cashewnøttene godt og miks alt sammen i en blender. Hell kremen over kakebunnen og sett i fryseren i 15 min.

Ingredienser til sjokoladekrem:

15 små dadler

2 dl kakao

½ ts salt 

3 ss kokosolje 

2 ss kokosblomstsukker

3 dl kokoskrem 

3 ss lønnesirup 

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser til du har en kremete og myk konsistens. Hell sjokoladen over vaniljekremen og pynt med sjokokuler, kakaonibs, sjokoladesaus og vaniljekrem etter behov.

Sett tilbake til fryseren og la stå i 3 timer – og nyt! 

Relatert

mammaperm

Fredagsjenta minner oss på at ingenting varer for alltid i ukens spalte

En dag i mammaperm
iphone 13 pro max test

ELLE tester: iPhone 13 Pro Max

Apple har lansert iPhone 13, og vi har testet...
Kvinners sexliv

Sannheter og løgner om kvinners sexlyst

Hva om historiene du har blitt fortalt om kvinners sexlyst er helt feil?