Livsstil

23. oktober, 2017

Kake med god samvittighet

Kan vi friste med en raw-food sjokoladekake på en ellers grå dag?

Jentene bak Oslo Raw Bakery, som ligger i Ullevålsveien på Adamstuen Torg, tilbyr økologisk og naturlig vegansk mat med fokus på sunne søtsaker. Her har vi fått oppskriften på deres sjokoladekake; Oreo. Nam nam.

Ingredienser til sjokoladebunn:

 3 dl kokosmasse

2 dl kakao

2 ss kokosblomstsukker

15 små dadler

½ ts salt 

1 dl tørket bokhvete 

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene, unntatt bokhveten, i en hurtigmikser og trykk deigen ut i en rund springform med bakepapir. Trykk den tørkede bokhveten tilslutt inn i bunnen.

Ingredienser til vaniljekrem:

2 dl bløtlagte cashewnøtter

6 dl kokoskrem

3 ss kokosolje

½ ts vaniljepulver 

¼ ts salt

3 ss agave 

1 ss sitronsaft 

Slik gjør du:

Bløtlegg cashewnøttene i 2 timer med lunkent vann. Skyll cashewnøttene godt og miks alt sammen i en blender. Hell kremen over kakebunnen og sett i fryseren i 15 min.

Ingredienser til sjokoladekrem:

15 små dadler

2 dl kakao

½ ts salt 

3 ss kokosolje 

2 ss kokosblomstsukker

3 dl kokoskrem 

3 ss lønnesirup 

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser til du har en kremete og myk konsistens. Hell sjokoladen over vaniljekremen og pynt med sjokokuler, kakaonibs, sjokoladesaus og vaniljekrem etter behov.

Sett tilbake til fryseren og la stå i 3 timer – og nyt! 

Relatert