Veronica Maggio er kjent for setninger som «Natten är ung och jag ligger vaken. Jag är «Lucy in the sky», jag är högt över molnen» og «Jag blev ett måndagsbarn. Hela livet blev en helg».

Låter som klistrer seg fast i hjernen og som får deg i skikkelig godt humør.

Nå er hun ute med den nye singelen «Kurt Cobain» og i løpet av året kommer hun med nytt album.

Vi digger både musikken og stilen til 38-åringen, som har et veldig nært forhold til Oslo…

Q&A med Veronica Maggio

Hva er ditt forhold til Oslo?

– Oslo komme alltid til å ha en plass i hjertet mitt. Jeg flyttet dit etter videregående, og det er en periode i livet jeg aldri vil glemme. Jeg bodde i kollektiv og fantastiske, livsfarlige idiotiske og vanskelige ting avløste hverandre. Jeg både skjemmes litt og blir glad av tanken på alt som skjedde.

Den nye singelen heter Kurt Cobain, hvorfor?

– Det må du finne ut selv når du hører på den! Navnet hans bare dukket opp i hodet mitt i studio. Ofte rekker jeg ikke å analysere så mye samtidig som jeg skriver. Jeg fikk et bilde i hodet og bare skrev.

Hva handler låten om? 

– Det er alltid opp til den som lytter, føler jeg. Det er så kjedelig å få svaret svart på hvitt. Men man kan vel si at den handler om å velge lyset i stedet for mørket. Og så litt kjærlighet, da. Alltid kjærlighet.

Hva er ditt forhold til Kurt Cobain og Nirvana?

– I dag er det nok mest nostalgi. Selv om jeg synes at noen låter fortsatt er fine. Jeg elsket han da Nirvana var store. Jeg hadde både Nirvana-plakater og t-skjorte. Men det var nok en tenåringsfase. Men han var forut sin tid og tok opp viktige temaer som LGBTI (lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og intersex), noe som fortsatt er like aktuelt.  

Du jobber med ny plate, hvordan er den prosessen?

– Det går opp og ned, kan du si. Det begynner ofte med at vi skriver veldig intensivt i flere måneder og fokuserer på oss selv og selve låtskrivingen. Den jeg jobber med sitter kanskje ved pianoet og improviserer, samtidig som jeg også gjør det med melodi og tekst. Til slutt kjenner jeg meg ofte litt tom for ideer og da går vi inn i en slags produksjonsfase med alt fra å teste ting og kaste tusenvis av produksjonsideer. Jeg blir ofte veldig oppslukt av å skrive og jobbe i studio. Det er en intens, men litt magisk periode. Alt er mulig på en måte og ingen kan dømme meg.

Skal du spille på noen festivaler i sommer?

– Mange svenske og noen norske.

Hun skal spille på Fjellparksfestivalen i Flekkefjord og på Hvaler.

Hvor viktig er image og mote for deg som artist?

– «Viktig» høres så alvorlig ut. Det må ikke bli for alvorlig, kjenner jeg. Det må vær morsomt. Jeg følger ofte magefølelsen når det gjelder sceneklær eller art work og andre visuelle ting. Jeg gjør det jeg har lyst til, det som føles inspirerende og det som gir meg ideer. Jeg har ofte en ganske tydelig referanse. Kanskje en gammel 70-tallsfilm eller en fotobok. Jeg prøver å ikke tenke på hva folk skal synes, men av og til er det vanskelig.

Hva føler du deg mest vel i på scenen?

– De siste årene har det vært luftige tyllplagg. Men generelt liker jeg å føle meg litt mektig. Ikke for damete. Jeg må kunne bevege meg og føle meg fri. Og fin, så klart. Det skal kjennes litt ut som å ha på seg en superheltdrakt. Da er det et vellykket antrekk.

Hva er din hverdagsuniform? 

– Lave, sorte Dr Martens, fuskepels, t-skjorte og skjørt.

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

– Jeg har ikke så mange bra skjønnhetstips, tror jeg? Jeg er evig fan av Dermalogica. Det tipser jeg alltid om, selv om jeg ikke får betalt. Ha, ha.

Har du en quick fix når det kommer til styling?

– Aldri kjøp noe i panikk hvis du har garderobekrise og må ha det samme dag. Ta det du føler deg finest i. Noe enkelt og tidløst blir aldri feil. Da føler man seg selvsikker og trygg.

Hæler eller sneakers på fest?

– Platå

Hvilken parfyme bruker du? 

– Ingen. 

Hvilke trender går du for i vår?

– Aner ikke!

Hva er din beste moteinvestering? 

– Et par glitrende sko som jeg har sprayet i mange forskjellige farger og har brukt på to turneer. De gjør at jeg føler meg som en blanding mellom Debbie Harry og Abba. Det er den beste følelsen.

Relatert

Prinsessen

Prinsessen – En tårevåt skildring!

Ny dokumentarfilm om prinsesse Diana som virkelig er verdt å se!
kjendispar

10 kjendispar vi crusher på nå

Disse kjendisparene gir oss sommerfugler i magen nå.
Peter Dundas familie

– Alltid drømt om å være pappa!

Peter Dundas og Evangelo Bousis om foreldrerollen og det å stifte familie.

Les også

seinabo

ELLE-intevju: Seinabo

Vi tok en prat med den svenske stjerna Seinabo.

Anita Pallenberg: 60-tallets it-jente

1960-tallets estetikk er igjen i vinden i motebildet. Rolling Stones-musen og modellen Anita Pallenbergs stil er et typisk eksempel på tiåret designerne elsker å la seg inspirere av.
Louis Vuitton Michael Jackson

Louis Vuitton dropper Michael Jackson-plaggene

De Michael Jackson-inspirerte plaggene i Louis Vuittons høstkolleksjon for menn droppes etter skandaledokumentar.

Ny kleskampanje om Oslo

Maya Vik fronter den nye kolleksjonen til Days Like This – om Oslo. Vi har tatt en prat med it-jenta om hennes Oslo-favoritter.