Sukkerfrie kanelsnurrer til Kanelbollens dag

Foto: Desiree Andersen

I helgen er det kanelbollens dag. Her er et fantastisk sukkerfritt alternativ!

Publisert Sist oppdatert

Sukkerfrie kanelsnurrer: Finnes det noe bedre enn nystekte boller? Vi får helt vann i munnen av disse.

Vi har fått oppskriften av skribent, kursholder, personlig trener og kostholdsveileder, Desiree Andersen.

Hun har skrevet boken Fit på 30 dager og dette er en av de fantastiske oppskriftene du finner i boka.

Les mer om Fit på 30 dager her!

Sukkerfrie kanelsnurrer

Lavkaloriboller med spelt og kesam

Du trenger:

Til bolledeigen

3 dl vaniljekesam

25 g gjær

1 egg

1 ss kardemomme

1 dl rosiner

1/2 dl kaldt vann

50 g smeltet smør

500 g siktet speltmel

+ litt til utbaking

1 egg

Til kanelfyllet

50 g smør

8 dadler

2 ss kanel

Slik gjør du

Smuldre gjær i en bolle og tilsett vaniljekesam, egg, vann, smør og kardemomme. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett melet litt og litt. Elt i minst 15 minutter. Sett så deigen til heving til den har fått dobbel størrelse.

Fjern stenene fra dadlene og legg dem i en bolle. Hell over litt kokende vann og la dem ligge i bløt i 10 minutter.

Sil av vannet, og tilsett smør og kanel. Bruk en stavmikser til å mose blandingen til et jevnt og mykt fyll.

Sett ovnen på 220 grader med over- og undervarme.

Slå ut luften av deigen og kna den sammen.

La hvile i 5 minutter. Kjevle deigen ut til et stort rektangel og bre kanelfyllet utover hele.

Rull sammen til en lang pølse og del opp i cirka 2 centimeter tykke boller.

Legg bollene på et brett og la dem heve i 20-30 minutter.

Pensle bollene med pisket egg.

Stek midt i ovnen i 10-12 minutter.

Kos deg!

Flere oppskrifter fra ELLE.no:

Camilla Pihls bananpannekaker

Powered by Labrador CMS