skjønnhet

Sminke med en spirituell touch

Bli bedre kjent med makeup-artisten til H&M Beauty.

Publisert Sist oppdatert

Den aller første butikken han handlet i var H&M – i dag er han den aller første makeup-artisten til den svenske gigantkjeden. Det er en nærmest perfekt sirkelslutning for amerikanske Raoúl Alejandre.

ELLE Norge var i London i forbindelse med rebrandingen til H&M Beauty, og fikk møte makeup-artisten som brandet nå har teamet opp med, Raoúl Alejandre. Les hele intervjuet under. 

Mitt stjernetegn er Tvillingene. Jeg er veldig «L.A.» når det gjelder slike ting, så jeg er veldig opptatt av stjernetegn og sånt.

Intervju med makeup-artisten til H&M Beauty, Raoúl Alejandre

Makeup-artist Raoúl Alejandre er førstegenerasjons amerikaner, og kommer fra en familie av immigranter som – tross begrenset med midler – heiet på alt han gjorde, uansett hvilken retning i livet som ble gjeldende.

– I familien min var det alltid sånn: «Du klarer det. Vi finner en løsning.» Og det tar fortsatt opp en stor del av hjertet mitt.

Han var den eneste i familien som snakket engelsk, og ble dermed familiens viktigste kommunikasjonskanal allerede som veldig ung. Men for Raoúl har ikke oppveksten – og det faktum at han «ble voksen veldig fort» – vært noe særlig hinder. Nærmest tvert imot.

– Det fine med det er at jeg kan få til mye med veldig lite. Jeg føler meg aldri begrenset. Det er vanskelig for meg å forklare hvor ubegrenset hjernen min er. Noen ganger kan det være litt overveldende for noen, men jeg lærer også å tilpasse meg, og med det har jeg begynt å bevege meg inn i det spirituelle.

Det spirituelle er et tema som tar opp mye av den anerkjente makeup-artistens tid – både privat og i jobbsammenheng.

Les også: Her kan du lese horoskop hver dag. 

– Mitt stjernetegn er Tvillingene. Jeg er veldig «L.A.» når det gjelder slike ting, så jeg er veldig opptatt av stjernetegn og sånt. Min ascendant er Skorpionen. Så jeg er veldig «airy», men jeg har allikevel beina godt planta på jorda. Jeg er fokusert, har et høyt driv og er veldig taktisk når det gjelder det å komme over ulike former for utfordringer.

Selv om han nå har en spirituell tilnærming til livet og det arbeidet han utfører, har det ikke alltid vært slik. Under Covid-pandemien lærte han derimot seg selv å kjenne på en litt annen måte, og fikk mye hjelp av de få menneskene han hadde rundt seg.

– På et punkt i karrieren innså jeg at jeg ikke var helt sikker på hvem jeg selv var i denne settingen. Jeg følte at jeg fokuserte mye på detaljene, uten å se opp og på hvem jeg var, og hvem jeg var på ulike plattformer. Under lock-down-perioden begynte jeg med mer selvgranskning og tilbrakte tid med mennesker som er en refleksjon av spiritualitet og det å lære å elske seg selv.

– Det spirituelle har hjulpet meg til å utvide ulike aspekter av arbeidet mitt. Det har hjulpet meg å transformere forskjellige følelser i forhold til sminke og looks.

Les også: Vi ELLEsker kremblush. 

Og looks har det blitt. Raoúl har sminket noen av verdens aller største stjerner. Kaia Gerber, Zendaya, Willow Smith, Gigi Hadid og Nicola Peltz Beckham er bare et knippe av profilerte navn han har jobbet med, og før han signerte med H&M Beauty i 2023 var han global makeup-artist for Valentino Beauty.

– Jeg er ekstremt takknemlig for alle karrieremulighetene jeg har fått, og spesielt denne (H&M Beauty-samarbeidet red. anm.). Jeg har jobbet med så mange prestisjetunge brands og så mange fantastiske celebriteter, og det har hjulpet meg å forstå denne industrien på en internasjonal skala. Men man blir også litt fanget av «fluffet». Det er ikke noe galt i det, for vi alle elsker jo litt luksus, men da jeg ble kontaktet angående dette samarbeidet, så ga det så mening. Jeg tenkte på meg selv som barn, og på hvordan familien min ikke hadde råd til ... mange ting. Jeg skal ikke gå i detalj, men vi hadde ikke god råd. Vi er i en tid nå hvor vi må tenke på tilgjengelighet, men også på fargene og formuleringene. Det å ha et bredt utvalg av fargenyanser til ulike hudfarger er også ekstremt viktig. Det å jobbe med H&M, som har tilgang til det, er fantastisk. Dette samarbeidet er også emosjonelt for meg. Den første butikken jeg noensinne brukte et debetkort i var H&M. Jeg snakket med moren min om dette i går, og det føles som et «full cirkle»-øyeblikk. Det å kunne stå sammen med et brand nå, med så gode produkter til en god pris, føles veldig bra. Det er en emosjonell erfaring.

Raoúl har også en sterk tilstedeværelse i sosiale medier, og elsker også å følge med på hva andre legger ut.

– Jeg kommer stadig over videoer der jeg kan se at personen ikke har drevet med sminke så lenge, og jeg kan tenke at formene ikke er perfekte eller at balansen er litt «off», men alt jeg gjør er å skryte av dem. Mange bruker sosiale medier for å gjøre narr av andre, noe som er veldig uheldig.

Selv om Raoúl er profesjonell makeup-artist, finner han mye inspirasjon i det han ser av videoer og bilder på sosiale medier, og i det virkelige liv. Som for eksempel når han bruker offentlig transport ...

– Det er veldig individuelt hvordan man påfører sminke, og hvilke ansiktsuttrykk som lages i den prosessen. Det er veldig personlig. Jeg lærer så mye mer fra folk som ikke er profesjonelle makeup-artister. Når jeg for eksempel sitter på toget eller bussen og ser noen som påfører sminke, prøver jeg å lære noe – uten å være creepy!

Les også: Er dette årets mest spennende hårlansering? 

Powered by Labrador CMS