skjønnhet

Slik sminker du deg i kulda 

Sminketipsene som redder deg i snøstormen.  

Publisert

Når snøen daler ned ute (hallo, snøstorm) og gradestokken kryper godt ned på minussiden, kan det være lurt å ta noen små sminkegrep. 

Det kan være fristende å bare droppe sminken helt i vinterkulda – og det er selvfølgelig helt lov – men før en fest eller et viktig møte på kontoret, så føles det greit å gjøre en liten effort.

Her er våre beste sminketips i kulda (og snøstormen). 

Lett sminke 

Et godt tips: Ikke kjør på med «full face»-sminke – med konturering og det hele – før du skal ut i snøen. Det kan være at den kontureringen er en smule ute å skli (bokstavelig talt) når du kommer inn igjen. Når det er kaldt ute, er det også lurt å gå for lett makeup, slik at du heller kan fokusere på kremer som beskytter huden. En fet dagkrem eller en kuldekrem er å foretrekke, og tilfør også litt ansiktsolje på de aller kaldeste dagene. 

Krem vs. pudder

Dropp pudder i kulda! Det gjelder egentlig for all sminke: foundation, øyenskygge, highlighter og blush. Kremprodukter vil sitte mye penere på, spesielt hvis huden allerede er litt tørr – som er vanlig på denne tiden av året. Tilfør gjerne litt farge til kinna, samt litt highlighter på kinnbeina, for å skape en duggfrisk look. 

Mørk leppestift 

Sommergløden har vi jo for lengst vinket «ha det» til, så for å få et lite løft går vi heller for en bold leppe – og gjerne en om er litt mørk. Vinrødt er for eksempel et nydelig alternativ om vinteren, og gjør seg skikkelig til denne sesongens garderobe. Det som er så fint med en sterk leppestift, er at du ikke trenger så mye mer. Tips: Finn en fuktighetsgivende leppestift i kulda.  

Her er våre vinrøde leppestift-favoritter. 

Vannfast mascara 

I en snøstorm – hvis dagen krever mascara – er en vannfast variant alfa og omega. Her er våre favoritter. Et annet tips er å farge øyevippene om vinteren, slik at en vippetang er alt som kreves for et tilstrekkelig resultat. 

Les også: Nå kan du kjøpe duftene til Victoria Beckham i Norge. 

Powered by Labrador CMS