Dajana Makeup er et kjent navn i motebransjen i Norge og alle kjendisenes makeup-favoritt. Vi tok en prat med sminkeguruen.

Jeg renser huden hver dag og dobbelrenser når jeg bruker sminke. Jeg er veldig glad i Clinique Take The Day Off Cleansing Balm. Den fjerner sminken effektivt og skånsomt. Ellers varierer det hvilke merker jeg bruker, siden jeg tester en del og tilpasser produktene etter hvordan huden min er. I de periodene huden min er fet, er jeg avhengig av Ole Henriksens Balance It All-serie. Jeg eksfolierer huden to ganger i uken, og bruker masker to–tre ganger ukentlig. Koreanske sheet-masker er favoritten! Øyekrem er også et must, og jeg liker Kiehl’s Avokado Eye Cream og Skin Camilla Pihl sin Boost Eye veldig godt.

Jeg reiser og flyr mye, så jeg er avhengig av at huden min holder seg fresh og fuktig gjennom dagen. Tatcha sin Face Mist er alltid i veska og sminkepungen min. Den gir en synlig boost til huden og masse fukt og glød, og kan også brukes over makeup. Et annet must i hverdagen er leppestiften Peachstock fra MAC. Den er spesielt fin til de som har en mørkere hudtone eller blå undertone på leppene. Solpudder er alltid med og gir liv og glød til huden, og er enkelt å bruke når som helst. Jeg bruker det som contour, for en solkysset hud og som øyenskygge
på travle dager.

Det er mange som undervurderer vippetangen, men den kan gjøre en ganske stor forskjell. Vippene vil løftes og ser lengre ut, og du får et mer åpent blikk. Mitt beste triks for den perfekte bøyen er å først finne en god vippetang, min favoritt er Revelée Lash Curler. Start med å klemme helt innerst ved vipperota og hold i 5 sekunder, deretter klemmer du på midten av vippen i 5 sekunder. Du kan avslutte ytterst om du ønsker enda mer krøll på vippene. Sist, men ikke minst er en beautyblender en av mine favoritter i sminkepungen. Den kan brukes til nesten alt; påføre foundation for et airbrushed og duggfriskt uttrykk, og til å legge solpudder og highlighter.

​Et av mine beste skjønnhetstips vil få deg til og se friskere og yngre ut på 1-2-3, nemlig ansiktsmassasje! Spesielt når man blir eldre kan huden fort se litt gusten ut. En ansiktsmassasje vil øke blodsirkulasjonen, og du vil fort merke at du får tilbake den ungdommelige gløden og friskheten i ansiktet. Det gir også en oppstrammende effekt. Gjør dette hver morgen og kveld i 1–2 minutter når du påfører enten serum eller ansiktskrem. Massér alltid fra halsen og opp og, avslutt ved tinningen for en ordentlig
avslappet følelse.

​Noen litt uvanlige skjønnhetstriks jeg sverger til, er å bruke vaselin i foundationen når jeg sminker noen som har en veldig tørr hudtype. Det gjør at huden ser ut og føles mye fuktigere, uten at man ser svett ut. Jeg bruker også hvetegress blandet med vann for å detoxe huden. Det funker superbra, og man ser en stor forskjell etter bare en gang. Huden blir klarere, porene mindre og fet hud blir matt i en fei.

Dajanas favorittprodukter

Dajana makeup

1. The Replenishing oil exfoliant fra La Mer, kr 1050// 2. Avocado eye cream fra Kiehl’s, kr 240// 3. Balancing Force Oil Control toner fra Ole Henriksen, kr 245// 4. Take The Tay Off Cleansing Balm fra Clinique, kr 285

Dajana Makeup

1. Diorskin Nude Air Luminizer Powder fra Dior, kr 415// 2. Beautyblender, kr 219// 3. Leppestift i fargen Peachstock fra MAC, kr 190// 4. Revelée Lash Curler fra Surratt, kr 259

3 sminke-looks du får til selv

Tutorial: Dajana viser deg hvordan du legger den perfekte festsminken

Relatert

Alt du trenger å vite om inflammaging

Hva er inflammaging, og hva må du vite for å unngå for tidlig aldring?
Beste hårproduktene

Bevar fargen, glansen og følelsen av nyvasket hår lenger

Nå kan du gå flere dager uten å vaske håret!
Skinceuticals

SkinCeuticals med nytt må ha-produkt til alle hudtyper

Dette hudpleieproduktet er virkelig redningen – uansett hudtype!